Το Μουσείο Μπουμπουλίνας παρουσιάζει φέτος το δεύτερο Πολιτιστικό Φεστιβάλ στο όμορφο νησί των Σπετσών, με ένα πλούσιο πρόγραμμα …

εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν μουσική, θέατρο και λογοτεχνία.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει διαμορφωθεί ως εξής:

24 Ιουλίου – Μουσική βραδιά από τα παιδιά του νησιού μας με τους καθηγητές τους: Ειρήνη Ασημακοπούλου, Νίκο Κυπριανό και Λάουρα Έρμπα.

28 Ιουλίου – Άριες από όπερες & οπερέτες από τη διακεκριμένη υψίφωνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μίνα Πολυχρόνου και τη νεαρή μαθήτριά της Ευγενία Τσαπάρα. Στο πιάνο ο Γιάννης Αερινιώτης.

30 Ιουλίου – JUST BRASS QUINTET.
Συναυλία με χάλκινα πνευστά & κρουστά από εξαμελές σχήμα.

2 Αυγούστου – Αφιέρωμα & τιμητική διάκριση στο μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο και με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη, ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης στο πιάνο, κουαρτέτο εγχόρδων και η διακεκριμένη μεσόφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ελένη Βουδουράκη, θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από το συνολικό έργο του συνθέτη, όπως:

ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ (Οδυσσέα Ελύτη),
ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ (Μάνου Ελευθερίου)
και ΛΑΪΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ (Μιχάλη Μπουρμπούλη)

3 Αυγούστου – «ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΛΑΚΕΙΑΣ» με τον Δημήτρη Πιατά.
Θεατρικός μονόλογος του συγγραφέα Σάκη Σερέφα, ένα έργο για τη διαχρονική αξία της βλακείας ως αντίδοτο στην τετράγωνη λογική της εποχής μας. Η τελευταία διάλεξη ενός καθηγητή στους τελειόφοιτους ενός σύγχρονου τεχνοκρατικού κολλεγίου.

8 Αυγούστου – Ρεσιτάλ Όπερας με τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου με συνοδεία στο πιάνο από τον συνθέτη – ενορχηστρωτή Γιώργο Ζιάβρα.

10 Αυγούστου – LEGO Acoustic – Τα κομμάτια του μουσικού πάζλ. Ροκ και ρεμπέτικο σαν κομμάτια lego σε μια ενδιαφέρουσα και απολαυστική μουσική προσέγγιση. Το νέο σχήμα του Μιχάλη Κεχαγιά (Lexicon Project) και Γιάννη Μπάκου (Σιγανά Ποταμάκια).

18 Αυγούστου – Γυναικείοι μονόλογοι από γνωστά θεατρικά έργα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου από τον Σύλλογο Γυναικών Σπετσών.

20 Αυγούστου – «Η ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΑ» – Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ.
Η διακεκριμένη υψίφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μάρθα Αράπη, ερμηνεύει συνοδεία του πιανίστα Δημήτρη Γιάκα, τραγούδια και στίχους ελλήνων & φιλελλήνων. Κείμενα που αφορούν στη ζωή, δράση και τα ιστορικά γεγονότα της εποχής, θα αφηγείται η Μάγδα Μαυρογιάννη.

23 Αυγούστου – «ΧΑΡΤΙΝΟ ΦΕΓΓΑΡΙ – Η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι για το Θέατρο Τέχνης».
Αναδρομή στη μοναδική συνεργασία του Μάνου Χατζιδάκη με τον Κάρολο Κούν. Αναφορά σε ιστορικές παραστάσεις όπως ο Ματωμένος Γάμος, οι Όρνιθες, Τριαντάφυλλο στο στήθος, Λεωφορείο ο Πόθος κ.α. Τραγούδια και μελωδίες που άφησαν εποχή εντεταγμένα στο ιστορικό πλαίσιο που δημιουργήθηκαν.

Ομιλία – παρουσίαση – πιάνο: Φίλιππος Τσαλαχούρης.
Συμμετέχουν: Η μεσόφωνος Ευγενία Καλοφώνου και στο τσέλο η Αμαλία Γιαννοπούλου.

25 Αυγούστου – Η Άρτεμις Ιγναντίου, χορογράφος της τελετής Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, παρουσιάζει με την ομάδα της Χοροθέατρο ART την παράσταση «ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ».

27 Αυγούστου – (βιολί) – ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ 2 ΒΙΟΛΙΑ με τους διακεκριμένους βιολονίστες Σίμο Παπάνα (εξάρχων Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης) και Δημήτρη Καρακαντά σε έργα Προκόφιεφ, Μπάρτοκ, Μπίμπερ και Παπάνα.

29 Αυγούστου – Οι συγγραφείς Χρήστος Χωμενίδης και Λένα Διβάνη παρουσιάζουν βιβλία τους.

31 Αυγούστου – «ΕN TΩ ΑΜΑ».
Παραδοσιακό συγκρότημα με νέους μουσικούς να αναδεικνύουν τις ρίζες του τόπου μας και να προσπαθούν μέσα από την επικοινωνία των μουσικών οργάνων να ανταμώσουν τις μουσικές που μυρίζουν Ελλάδα.

Ένα ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη μέχρι τα νησιά του Αιγαίου. Μία περιπλάνηση από τη Μακεδονία μέχρι τα Δωδεκάνησα. Μουσική γεμάτη από Ελλάδα έτσι όπως μας την παρέδωσαν οι παππούδες μας.