To 2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του δραστηριότητες, παρουσιάζοντας μια επιλογή από τις ταινίες που διακρίθηκαν στο…

34ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2011, τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012, στις 21.00.

Μετά τις επιτυχημένες, θεματικές, διοργανώσεις της περασμένης εβδομάδας, σε Πετράλωνα, κέντρο, Πατήσια και Γκάζι, το 2ο Athens Open Air Film Festival συνεχίζει τις δροσιστικές του κινηματογραφικές εκπλήξεις, μεταφέροντας τις δράσεις του τόσο εντός, όσο και εκτός ορίων πόλης.

Προβολή με επιλογή από τις ταινίες που διακρίθηκαν στο  34ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2011
Χάρτης: http://pininthemap.com/ppec1ef897fc8bac9dc

Κοινωνικός προβληματισμός, καλλιτεχνικές αναζητήσεις, φιλοσοφικά ερωτήματα, sci-fi και πολιτική, μέσα απ\’ τη φρέσκια ματιά ορισμένων εκ των καλύτερων μικρομηκάδων της χώρας. Στο πλαίσιο αυτού του αφιερώματος που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, θα προβληθούν οι ταινίες «Γεια σου Ανέστη» του Δημήτρη Κανελλόπουλου, «Ο Μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ» της Ρηνιώς Δραγασάκη, «Πίστομα» του Γιώργου Φουρτούνη, «If you have no place to cry» του Αριστοτέλη Μαραγκού και «Make Up» του Χρήστου Μασσαλά.

Οι ταινίες:

«Πίστομα» του Γιώργου Φουρτούνη. 1ο Βραβείο Μυθοπλασίας
Ένας άντρας επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από καιρό. Στο σχεδόν  εγκαταλειμμένο, ερειπωμένο χωριό του βρίσκει τη γυναίκα του με ένα παιδί που δεν είναι δικό του. Σ’ αυτόν τον κόσμο, ένας ανεπιθύμητος έχει μόνο το έγκλημα σαν μέσο για ν’ αποκαταστήσει την τάξη.

«Ο μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ» της Ρηνιώς Δραγασάκη. 2ο Βραβείο Μυθοπλασίας, Τιμητική Διάκριση Σκηνικών, Τιμητική Διάκριση Κοστουμιών

Η μικρή τρώει σερενάτα, ο μπαμπάς της φεύγει σε ταξίδι για δουλειές, η μαμά κάνει περμανάντ, η αδερφή της κλείνεται με τις ώρες στο μπάνιο, ο Λένιν παραμονεύει πάνω στο άδειο γραφείο του μπαμπά και στο βίντεο του Ντίνου παίζει συνέχεια ο Φρέντυ.

«Make-up» του Χρήστου Μασσαλά. Βραβείο Έλληνες του Κόσμου-Σωκράτης Δημητριάδης
Περιγραφή μιας σύντομης συνάντησης στο αστικό τοπίο του ανατολικού Λονδίνου. Μια ταινία για τις μικρές χειρονομίες μεγάλης σημασίας και τη σιωπή που   προηγείται μιας νέας αρχής.

«Γεια σου Ανέστη» του Δημήτρη Κανελλόπουλου Βραβείο «Τώνια Μαρκετάκη» για την καλύτερη ταινία Κοινωνικού Προβληματισμού
Ο Παντελής και ο Νικόλας. Ο Ανέστης. Περπατούν. Δύο άνθρωποι κι ένας γάιδαρος στη φύση, σπουδή πάνω στην πλοκή μέσα από το διάλογο.

«If you have no place to cry» του Αριστοτέλη Μαραγκού Ειδικό βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη «Ντίνος Κατσουρίδης»
Μια ομάδα ψαράδων αποφασίζει να δώσει το βάπτισμα του πυρός στον νεαρότερο, μέσω μιας πρωτότυπης αφήγησης. Του αφηγούνται την ιστορία της Μαμάς Αντόνια, μιας παχύσαρκης γυναίκας που θα τον βοηθήσει ν’ ανακαλύψει τη σεξουαλικότητά του.

«Ελένη» του Στέργιου Πάσχου. Τιμητική διάκριση καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στην Ιωάννα Κολλιοπούλου.
Η Ελένη βαριέται, και όταν η Ελένη βαριέται φοβερά πράγματα συμβαίνουν γύρω της. Μια φάρσα για τους «μικρούς θανάτους» που χρειάζεται ένα ζευγάρι προκειμένου να υπάρχει.

«Κοφ’ το» του Βασίλη Καλαμάκη. Τιμητική διάκριση καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στον Ερρίκο Λίτση.
Άσπρα μαλλιά της κεφαλής, κακά μαντάτα της… θολής ανάμνησης του να έχεις τις ορμές εικοσάρη. Ιδού τι γίνεται όταν η φαρμακευτική βοήθεια δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα επιλύει…

Το φεστιβάλ
Το 2ο Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση Της Ποιότητας Ζωής» του Ε.Π. «Αττική» του ΕΣΠΑ 2007-2013. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.