Η έκθεση αποκλειστικά για το design επιστρέφει με τη 2η διοργάνωσή της αφιερωμένη στους μεγάλους δασκάλους του 20ου αιώνα αλλά και σε Έλληνες

σχεδιαστές και αρχιτέκτονες που ξεχωρίζουν με το δυναμισμό και τις προτάσεις τους. 

Μετά την επιτυχία της πρώτης έκθεσης, οι επισκέπτες της 2ης DESIGN FOR LIFE θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε μία σύνθετη εμπειρία με έργα design που ενσαρκώνουν ένα πλήρες φάσμα της ιστορίας του σχεδιασμού από το παρελθόν στο παρόν και οδηγούν στο μέλλον.

Κεντρικός άξονας της έκθεσης είναι τα 150 χρόνια design, από τον Antoni Gaudi ως τον Philippe Stark, με εκθέματα σχεδιαστών και αρχιτεκτόνων από μουσεία design, galleries, ιδιωτικές συλλογές και εταιρείες αναπαραγωγής. Στο πλαίσιο αυτό η έκθεση περιλαμβάνει την ενότητα \”museum classics\” και   αφιέρωμα σε 3 σημαντικά κινήματα του 20ου αιώνα: \”MEMPHIS\”, \”ALCHIMIA\” και \”DE STIJL” (σύγχρονα (2011) με την έκθεση \”De stijl – Μondrian” στο Centre Pompidou στο Παρίσι).

 
Νέοι έλληνες σχεδιαστές και design art studios κερδίζουν φέτος περισσότερο χώρο για να μας προτείνουν νέα υλικά και ιδέες. Με αντιπροσωπευτικά τους έργα συμμετέχουν οι Point Supreme Architects, AFU, Αλεξάνδρα Τσουκαλά,  Ζακόπουλος– Meneghini, Νεφέλη Κονταρίνη, Λυδία Χαϊδά. 

Έλληνες αρχιτέκτονες, όπως ο Θεοφάνης Μπομπότης (BOBOTIS ARCHITECTS) και ο Αλέξανδρος Τριποδάκης, παρουσιάζουν 2 σημαντικά projects που αναδεικνύουν τη δύναμη του σχεδιασμού και το ταλέντο του αρχιτέκτονα. Επίσης οι αρχιτέκτονες Ελευθέριος Πισκιτζής και Θωμάς Γραβάνης παρουσιάζουν εφελκυόμενες κατασκευές και Lighting Architecture αντίστοιχα.

Η 2η DESIGN FOR LIFE έρχεται να αποδείξει ότι το σύγχρονο design αντιστέκεται στην κατήφεια που προκαλεί η κρίση, αξιοποιεί δημιουργικά με στοιχεία συναισθηματισμού και ορθολογισμού τα δεδομένα της εποχής και προσφέρει νέες εμπειρίες.  

Η έκθεση πραγματοποιείται με την συμμετοχή και υποστήριξη επώνυμων εταιριών που κατέχουν κορυφαίες θέσεις στην εκπροσώπηση του home – interior design – collection – lighting architecture – office design solution – contract – furniture – carpets όπως CASA DI PATSI, DELOUDIS, AVAX, KNOLL, FRITZ HANSEN, ARTEMIDE, HALO, SET, DESIGN PLAZA, MORE DESIGN, CHRISTOFLE, COLOMBO DESIGN, ΑΙΩΝ, LG, YAMAHA.

Την επιμέλεια και διοργάνωση της έκθεσης έχει η Αγγελική Φιλανδριανού και η ομάδα της AF DF, που  δηλώνει ότι «έχουν επιλέξει την πρόκληση που θα μπορεί να μας αναζωογονήσει από ένα αβέβαιο μέλλον, γιατί μας εμπνέει η ίδια η ζωή». 

 
Στo πλαίσιο της έκθεσης θα διοργανωθεί και φέτος ημερίδα με θέμα «Το design για έναν κόσμο που αλλάζει» στις 24 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα της οποίας θα ανακοινωθεί σύντομα.  

23 – 25 Σεπτεμβρίου 2011 στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ»