Έχοντας στο νου την εμπειρία από τη περσινή ακαδημία στην Μάνη όλα αυτά που παίξαμε και τον τρόπο που ζήσαμε εκείνες τις ημέρες, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος ανακοινώνοντας την δημιουργία της 2ης Τζαζ Ακαδημίας, στις 3 με 9 Ιουλίου 2015.

Στοχεύοντας σταθερά σ’αυτήν την μαγική επενέργεια του φυσικού πλούτου της Μάνης στον ψυχισμό των ανθρώπων και δη των μουσικών είμαι βέβαιος ότι και η φετινή ακαδημία θα μας χαρίσει εμβιώσεις αντίστοιχες της περσινής.

Μόνη αλλαγή  φέτος ο τόπος διαμονής. Η ακαδημία θα φιλοξενηθεί φέτος στο Καλαμίτσι, ένα παραθαλάσσιο πέτρινο συγκρότημα στα όρια της Καρδαμύλης.

Σύλβιος Σύρρος – καλλιτεχνικός διευθυντής

Η Καλοκαρινή/Τζαζ/Ακαδημία/Μάνη απευθύνεται σε μουσικούς όλων των επιπέδων και όλων των ηλικιών. Αυτοί που  έχουν ήδη κάποια εμπειρία με την τζαζ θα μπορέσουν να βελτιώσουν τις θεωρητικές τους και τις πρακτικές τους  γνώσεις αλλά και τις εκτελεστικές τους ικανότητες καθώς θα συμμετέχουν στα καθημερινά jam sessions. Γι΄αυτούς που δεν έχουν προηγούμενη επαφή με την τζαζ θα είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας της τζαζ και τις βασικές της αρχές. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον αυτοσχεδιασμό καθώς αυτός είναι και παραμένει το βασικό κίνητρο για να παίξει κανείς τζαζ.

Οι τάξεις των ομαδικών μαθημάτων θα χωριστούν απο τους καθηγητές ανάλογα με το επίπεδο του κάθε μαθητή. Θα δοθεί έμφαση στο ρυθμικό μέρος της μουσικής (swing feel, syncopation) καθώς και στις βασικές αρχές της αρμονικής ανάλυσης.

ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

Σαξόφωνο

Τραγούδι

Πιάνο

Μπάσο

Τύμπανα

Ατομικά μαθήματα αυτοσχεδιασμού για οποιοδήποτε όργανο εφ’όσον ο σπουδαστής κατέχει σχετικά καλά την τεχνική του οργάνου του. (π.χ. επίπεδο μέσης)

ΟΜΑΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

Ρυθμικό σολφέζ

Ear training

Θεωρία της μουσικής

Βασικές αρχές τζαζ αρμονίας

Workshops