To Bios παρουσιάζει την παράσταση Μινιόν, μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία, η οποία βασίζεται σε μία ιδέα της Μαρίας Πανουργιά, από την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013.

Κουβεντιάζουμε ωραία για τη φωτιά στο Μινιόν και στον Κατράντζο. Το Ημερολόγιο ενός άγνωστου άντρα, που βρέθηκε τυχαία στα σκουπίδια, περιγράφει την Αθήνα στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Οι σημειώσεις του Ημερολογίου καλύπτουν την εορταστική περίοδο Δεκέμβριος του 1980 –  Ιανουάριος του 1981. Την ίδια στιγμή το Μινιόν, φημισμένο για τις χριστουγεννιάτικες βιτρίνες του, καίγεται.

Σήμερα, τριάντα χρόνια μακριά από τον πλανήτη των eighties, η αρχή της δεκαετίας του ‘80 καθρεφτίζεται στην Αθήνα του 2013. Η ζωή στο κέντρο της πόλης μοιάζει με ένα μικρό ηλιακό σύστημα που περιστρέφει και περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του. Καταστρέφει και καταστρέφεται. Φαίνεται ότι η ιστορία πράγματι επαναλαμβάνεται.

Ένα απόσπασμα μιας παρακολούθησης, μιας άρθρωσης ενός λόγου, μιας πρόχειρης κατοίκησης της πόλης, επίμονης και επίπονης, μια καταγραφή τυχαίων συναντήσεων με την ομορφιά και με το άσχημο.

Το ημερολόγιο βρέθηκε το 1992 και δημοσιεύτηκε αυτούσιο στο λογοτεχνικό περιοδικό ‘Πλανόδιον’ το 1997.

Ιδέα: Μαρία Πανουργιά
Συντελεστές: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Μαρία Πανουργιά, Θεανώ Μεταξά, Σοφία Ιτο, Blaine L. Reininger, Ιωαννα Τσάμη, Βίβιαν Φίλιππα
Φωτογραφίες: Μαρία Παπαδοπούλου