Το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Βύρωνα παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο “Ιφιγένεια Εν Γένει”, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βράχων 2013, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013.

 

«ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΓΕΝΕΙ» ΛΙΛΙΑΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

 Μία παρωδία των τραγωδιών του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» και «Ιφιγένεια εν Ταύροις».Αυτή η διασκευή – παρωδία ακολουθεί πιστά τη δομή των δύο τραγωδιών, δίνοντας ωστόσο μια άλλη διάσταση τόσο στο γιατί πραγματικά έγινε ο Τρωϊκός πόλεμος, (σιγά μην έγινε για «ένα πουκάμισο αδειανό, για μια Ελένη»), αλλά και στην όποια θυσία ζητάνε οι κρατούντες, από τα αθώα θύματά τους, για «το καλό της πατρίδας». Όταν η εξουσία «παντρεύεται» την απληστία και την έπαρση, γεννιούνται εγκλήματα. Όταν η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα, «παντρεύονται» με την αμάθεια την αφέλεια και την απάθεια.. τότε γεμίζει ο κόσμος Ιφιγένειες.

Τουλάχιστον στις τραγωδίες του Ευριπίδη υπήρξε.. καλό τέλος, το οποίο επιλέξαμε να κρατήσουμε κι εμείς.. για παρηγοριά!

 

ΚΕΙΜΕΝΟ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Λίλιαν Δημητρακοπούλου

ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ (με αλφαβητική σειρά)

Γεωργία Βασιλοπούλου, Βάσω Βαρβουτσή, Βασιλική Βελισσάρη, Ξένια Γαζέτα, Παναγιώτης Γιάννου, Ανδριάννα Ζάβαλη, Δάφνη Θειακογιάννη, Τίνα Καββαδία, Βίκυ Καλλιντέρη, Φωτεινή Καραγκούνη, Σεβαστιάννα Κάτρη, Μιχάλης Κελαϊδίτης, Γιώργος Κουγιάς, Νίκος Λιναρδάτος, Στέλλα Λουρωτού, Δέσποινα Μάκρα, Κάρμεν Μαυρομουστάκη, Αλεξάνδρα Νινέ, Θανάσης Ξένος, Κυριακή Πάσχου, Ευτυχία Τόλη, Θοδωρής Φραγκούλης, Νίκος Φραγκούλης.