Το Μουσικό Προαύλιο Badminton παρουσιάζει τους Cinema Paradiso σε μια μουσική βραδιά που θα μας ταξιδέψει από τον Ennio Morricone έως το Μάνο Χατζιδάκι, την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013, στις 21.00.

Οι Cinema Paradiso, που ξεχώρισαν στις μουσικές σκηνές το τελευταίο διάστημα, αποτελούν ένα νέο δεκαμελές μουσικό σχήμα, μια σύμπραξη φίλων που εμπεριέχει σχεδόν τρεις γενιές, 9 μουσικούς + 1 γιατρό (για καλό και για κακό όπως λένε και οι ίδιοι)!

Ιχνηλατούν προσωπικές μνήμες μέσα από την εμπειρία του σινεμά και σ’ αυτή την ιδιαίτερη περιπλάνησή τους συναντούν τις δικές μας μνήμες κι εμπειρίες με τρόπο άμεσο και βιωματικό.  Το πρώτο μέρος ξεκινά στους χτύπους της καρδιάς με το “Struggle for Pleasure” του Wim Mertens. Η συνέχεια περιλαμβάνει ποικιλία ηχοχρωμάτων: το “Broken Bicycles” του Tom Waits ή το ομώνυμο “Cinema Paradiso” του Ennio Morricone.

Οι G. Bregovic, N. Piovani, M. Jaubert, Μ. Χατζιδάκις και σύγχρονοι Έλληνες συνθέτες αποτελούν μερικούς από τους πρωταγωνιστές του δεύτερου μέρους που περνά σε ηχοχρώματα Βαλκάνια, μεσογειακά και ελληνικά.

Cinema Paradiso:
Σουζάνα Γιαννακοπούλου: τραγούδι
Σοφία Ροσμαράκη: πιάνο
Ευαγγελία Λοφίτου: ακορντεόν
Γκαλινα Μπράτουσκα: βιολί
Στέφανος Γιαννόπουλος: τσέλο
Eυγένιος Μπράτουσκα: κοντραμπάσο
Αλεξανδρος Μουζακίτης: κιθάρα
Χριστίνα Κατσιάρη: κιθάρα
Έλσα Σκλαβενίτη: τραγούδι
Ιάκωβος Παυλόπουλος: κρουστά