Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί τον Δεκέμβριο ένα αφιέρωμα στη Λούλα Αναγνωστάκη, σε επιμέλεια αφιερώματος του Μάνου Καρατζογιάννη.

Τον γενέθλιο μήνα της Λούλας Αναγνωστάκη, πενήντα χρόνια μετά από την πρώτη εμφάνισή της στη σκηνή, συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, δραματολόγοι και κριτικοί θεάτρου μιλούν για τη δραματουγία της και συζητούν με το κοινό για το έργο της.

Κατά τη διάρκεια του αφιέρωματος που θα πραγματοποιηθεί σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος Κακογιάννη, θα λάβουν χώρα δύο τετράωρες ημερίδες, ενώ θα προβληθούν οι παραστάσεις των έργων της από το Θέατρο Τέχνης και το Εθνικό Θέατρο αντίστοιχα: Ο Ήχος του Όπλου, στη μνήμη του σκηνοθέτη της παράστασης Καρόλου Κουν και Ουρανός Κατακόκκινος, στη μνήμη της Βέρας Ζαβιτσιάνου, που ερμήνευσε για πρώτη φορά την κεντρική ηρωίδα στο συγκεκριμένο μονόλογο.

Στη διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου, από τις 17:00 έως τις 21:00, στο συνεδριακό χώρο του Ιδρύματος συμμετέχουν οι ακόλουθοι: Βίκτωρ Αρδίτης, Γιώργος Αρμένης, Σπύρος Βραχωρίτης, Ρούλα Γεωργακοπούλου, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Θοδωρής Γκόνης, Ιλειάνα Δημάδη, Άκης Δήμου, Μαριλένα Ζαρούλια, Γρηγόρης Ιωαννίδης, Δηώ Καγγελάρη, Βασίλης Κατσικονούρης, Σταμάτης Κραουνάκης, Αντώνης και Κωνσταντίνος Κούφαλης, Όλια Λαζαρίδου, Στέλιος Μάινας, Βίκυ Μαντέλη, Πλάτων Μαυρομούστακος, Ειρήνη Μουντράκη, Σοφία Ολυμπίου, Βασίλης Παπαβασιλείου, Σίσσυ Παπαθανασίου, Έλλη Παπακωνσταντίνου, Ρένη Πιττακή, Λέανδρος Πολενάκης, Λεωνίδας Προυσαλίδης, Μιχάλης Ρέππας – Θανάσης Παπαθανασίου, Έλση Σακελλαρίδου, Τάκης Τζαμαργιάς, Nίκη Τουλουπάκη, Σταύρος Τσακίρης, Δημήτρης Τσατσούλης, Ένκε Φεζολλάρι, Κωνσταντίνος Χατζής κ.ά.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Από τις 10 Δεκεμβρίου, στο Blackbox του Ιδρύματος θα ζωντανέψει ξανά το πιο πρόσφατο έργο της συγγραφέως Σ’ Εσάς που με Ακούτε – 12 χρόνια μετά το πρώτο και μοναδικό ανέβασμά του από το Λευτέρη Βογιατζή και τη Νέα Σκηνή (από 10 Δεκ. μέχρι 4 Ιαν. κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21 :00 και Κυριακή στις 20:00).

Με τους Όλια Λαζαρίδου, Maρία Ζορμπά, ‘Aντριαν Φρίλινγκ, Αντρέα Κοντόπουλο, Δανάη Επιθυμιάδη, Γιάννη Καραούλη, Μάνο Στεφανάκη, Κλεοπάτρα Μάρκου και Γιώργο Σαββίδη, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Στις 27 Δεκέμβριου στις 22:00, στο Φουαγιέ του Ιδρύματος Κακογιάννη, η Ντόρα Μπακοπούλου και η Βικτωρία Καζίμη παίζουν στο πιάνο μουσικά θέματα από τα έργα της συγγραφέως.

Παράλληλα, θα κυκλοφορήσει συγκεντρωτικός τόμος με την εργογραφία και την παραστασιογραφία της συγγραφέως από τις Εκδόσεις Σοκόλη.

Υπό την αιγίδα  του Π.Ε.ΣΥ.Θ.