Η θεατρική Ομάδα ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ και ο Πολυχώρος STAVLOS συνδιοργανώνουν το πρώτο Bar Theatre Festival στην Αθήνα από τις

2 Μαΐου 2011!

Τις τελευταίες δεκαετίες το Bar Theatre έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και στην Αθήνα. Με αφορμή το έντονο ενδιαφέρον που δείχνουν τόσο οι καλλιτέχνες όσο και οι θεατές, από τις 2 Μαΐου έως και τις 18 Μαΐου, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, η θεατρική ομάδα ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ και ο πολυχώρος ΣΤΑΒΛΟΣ δίνουν την δυνατότητα σε ομάδες από όλους τους καλλιτεχνικούς χώρους, να μας παρουσιάσουν τα έργα τους.

Στόχος και σκοπός του “A.B.T.F.” είναι η δημιουργία ενός μεγάλου καλλιτεχνικού γεγονότος, στο οποίο θα συναντηθούν όλες οι εκφάνσεις της σύγχρονης τέχνης και θα συνυπάρξουν με μια ταυτόχρονη δράση.

Το φεστιβάλ θα γίνει στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ STAVLOS (Θησείο, Ηρακλειδών 10) και η είσοδος θα είναι ΔΩΡΕΑΝ και ελεύθερη σε όλους.

Ο κύριος κορμός θα είναι οι 9 διαγωνιζόμενες  θεατρικές παραστάσεις. Κάθε μέρα θα παρουσιάζονται δύο από αυτές. (Απογευματινή Παράσταση, 8:30 μ.μ & Βραδινή Παράσταση, 10:00 μ.μ.).

Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι τα εξής “OPOSSITION”,  “CARTOON STORIES”, “ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΩΟ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ”, “ΟΝΕΙΡΟΠΩΛΕΙΟ”, “ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΜΛΕΤ;” , “STAGE ALIVE”, “ΔΩΜΑΤΙΟ 32”, “ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΑΥΝΑΝΙΣΤΗ” & “ZOO STORY”.

Η ανάδειξη του νικητή θα προκύψει από μία τριμελή κριτική επιτροπή, που θα απαρτίζεται από καταξιωμένους καλλιτέχνες, καθώς και από την ψηφοφορία των θεατών.

Παράλληλα με το “A.B.T.F.” , η “Ένωση Γραφιστών Ελλάδας” θα παρουσιάσει την έκθεση θεατρικής αφίσας, με τις 9 νικητήριες αφίσες που κέρδισαν στον διαγωνισμό “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ” τον οποίο διοργάνωσε η Ε.Γ.Ε. Πηγή έμπνευσης για τους διαγωνιζόμενους γραφίστες αποτέλεσε το υλικό και η θεματολογία της κάθε θεατρικής παράστασης.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω στο φεστιβάλ θα λάβουν χώρα και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα: video art, εκθέσεις φωτογραφίας, εκθέσεις ζωγραφικής, εναλλακτικές θεατρικές παραστάσεις, μουσικά live κ.α.