Το 1ο handmade and recycled theater festival προσκαλεί κοινωνιολόγους, πολιτικούς επιστήμονες και ανθρωπολόγους για μια κοινωνική έρευνα- καταγραφή του όλου εγχειρήματος.

 

Από τις 10 έως τις 15 Οκτωβρίου του 2013 στο θέατρο fabrica athens (Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος), ανεξάρτητες θεατρικές παραγωγές θα προβάλουν τη δουλειά τους μέσα σε ένα πλαίσιο αυτοργάνωσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας η οποία θα χαρακτηρίζεται από την ιδιότητα του χειροποίητου και ανακυκλώσιμου.

 

Το 1ο handmade and recycled theater festival διοργανώνεται με σκοπό να αποτελέσει μια πράξη καλλιτεχνικής συσπείρωσης και δημιουργικής βάσης προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ανοιχτός διάλογος ανάμεσα στον καλλιτέχνη και το έργο του, μια προσπάθεια  για ένα ανοιχτό θέατρο, ανεξάρτητο από οποιαδήποτε επιχορήγηση και ελεύθερο προς τη σύλληψη και την δημιουργία. 

 

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ καθαρά κοινωνικό και με πολιτική τοποθέτηση. Μια δράση απολύτως ανεξάρτητη που αφορά στην κατακερματισμένη κοινωνική δομή και τη σχέση της με την καλλιτεχνική σύλληψη και δημιουργία. Μια πρόταση για ελεύθερο θέατρο και απεριόριστη έρευνα. Χωρίς κόστος μα μονάχα με ανακύκλωση. 

 

Καλούμε λοιπόν, νέους κοινωνικούς και πολιτικούς επιστήμονες να καταγράψουν για πρώτη φορά τις δράσεις του φεστιβάλ και να τις συγγράψουν από κοινού σε μια μελέτη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα και να έρθουν σε επαφή με την ομάδα στο: [email protected]

 

Fabrica Athens, η ομάδα

Με κυρίαρχη ιδεολογία το θέατρο ως φάμπρικα και οι καλλιτέχνες ως εργάτες της, η πολυδραστική ομάδα τέχνης fabrica athens, συστάθηκε ως μια ανεξάρτητη ομάδα νέων καλλιτεχνών. Από το 2011(fabricart) και έπειτα, μελετά το σύγχρονο θέατρο και διερευνά νέες μορφές παραστατικών τεχνών – σωματικό θέατρο, εγκατάσταση, αστικές/ δημόσιες δράσεις- αφήνοντας τη δική της καλλιτεχνική πράξη να εκτεθεί. Ουσιαστικά πρόκειται για μια καλλιτεχνική ουτοπία ανοιχτού και ελεύθερου χώρου η οποία θέλει την τέχνη να μελετά τις καινούργιες κρίσεις που προκύπτουν αναγνωρίζοντας τη συλλογική και ατομική ύπαρξη μέσα στην κάθε εποχή και κοινωνία. Τον Σεπτέμβριο του 2012 η ομάδα εγκαινίασε το χειροποίητο θέατρο της στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του Κεραμεικού και οραματίζεται να διαγράψει τη δική της πορεία στο χάρτη και στον χρόνο.

 

«Είναι η ανάγκη μας για δημιουργία μοναδική ορμή μας»