Η επίσημη έναρξη του 14ου Διεθνούς φεστιβάλ Ρόδου θα πραγματοποιηθεί με μια διεθνή συνεργασία με το Λυρικό Θέατρο “Teatro Grattacielo” με έδρα τη Νέα Υόρκη και την Camerata Bardi Vocal Academy N.Y που θα παρουσιάσουν την αριστουργηματική όπερα “Ιδομενέας” του W. A. Mozart, σε πρωτοποριακή μορφή alla breve (σύντομη εκδοχή) και με τρισδιάστατες απεικονίσεις (προβολές) που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την παραγωγή. Η όπερα είναι μια συμπαραγωγή του Teatro Grattacielo με το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου της Κρήτης.

Πρωταγωνιστούν βραβευμένοι λυρικοί τραγουδιστές της Camerata Bardi Vocal Academy N.Y που έχουν διακριθεί στους συγκεκριμένους ρόλους και προέρχονται από τη Ν. Υόρκη και από χώρες της Ευρώπης και της Ασίας (Κίνα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ισραήλ και Ελλάδα), σε σκηνοθεσία του Ελληνοαμερικανού, Καλλιτεχνικού και Γενικού Διευθυντή του Teatro Grattacielo, Στέφανου Κορωναίου.

Με αυτή την υπέροχη όπερα, η οποία είναι εμπνευσμένη από την Ελληνική μυθολογία και την ιστορία του βασιλιά Ιδομενέα της Κρήτης, το φεστιβάλ γιορτάζει την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

“Ένα από τα έργα τα οποία, ακόμη και μία πρώτου μεγέθους ιδιοφυία
όπως ο Μότσαρτ επιτυγχάνει μόνο μια φορά στη ζωή του”
Αλμπερτ Αινστάιν

“Οι θεοί δεν διαπραγματεύονται. Μια αλήθεια, που ο βασιλιάς της Κρήτης Ιδομενέας θα βιώσει με σκληρό τρόπο. Παρόλα αυτά, η όπερα «Ιδομενέας» θα έχει αίσιο τέλος χάρη στο πνεύμα του Διαφωτισμού που διαπνέει τον Μότσαρτ.”

Η όπερα “Ιδομενέας” του Μότσαρτ μας μεταφέρει στη μινωική Κρήτη μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου, για να αφηγηθεί τον αρχαιοελληνικό μύθο της επιστροφής του βασιλιά Ιδομενέα στην πατρίδα του. Η υπόθεση του έργου οικοδομείται γύρω από την περίπλοκη σχέση του πατέρα (Ιδομενέα) και του γιου του (Ιδαμάνθη), η οποία δοκιμάζεται ακόμα περισσότερο αφού ο Ιδαμάνθης βρίσκεται με τη σειρά του εγκλωβισμένος ανάμεσα στον έρωτα δύο πριγκιπισσών: της αιχμάλωτης Τρωάδας Ιλιάδας και της Ηλέκτρας.

Opera “IDOMENEO” alla breve

Wolfgang Amadeus Mozart

Teatro Grattacielo New York
Camerata Bardi Vocal Academy New York
Stefanos Koroneos σκηνοθέτης
Lance Keller Lewis φωτισμοί -προβολές
Kostas Tzanidakis κοστούμια

Kinneret Ely Iλια
Nikitas Gritzalis Ιδομενέας
Chung Wing Kwan Ηλέκτρα
Eva Marco Ιδαμάντης
Marios Maniatopoulos Αρμπάκης
Pavlos Kordis πιάνο

Καλλιτεχνική & Γενική Διεύθυνση
Πηνελόπη Σερδάρη

Συνδιοργάνωση: Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού -Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του ΕΟΤ, του Teatro Grattacielo New York και της Camerata Bardi Vocal Academy NY.

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Ουνέσκο.

Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα υγείας που προβλέπονται για τον covid 19.

Διαβάστε επίσης:

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου: Μαγικές Βραδιές Μουσικής στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου