Το metamatic:taf μας προσκαλεί στην έκθεση σύγχρονης κεραμικής 14+1 Κεραμικά Βήματα σε επιμέλεια της Χριστίνας Μόραλη, που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 στις 20.30.

Η κεραμίστρια Χριστίνα Μόραλη, παρότι δεν αυτοπροσδιορίζεται ως δασκάλα, έχει δημιουργήσει μέσα στο δικό της προσωπικό εργαστήριο, το «Δημιουργικό Εργαστήριο Κεραμικής», έναν χώρο μετάδοσης των γνώσεων και των τεχνικών που η ίδια έχει διδαχθεί μέσα από την μακρά ενασχόλησή της με τη σύγχρονη κεραμική. Επιθυμώντας μέσα από τη δουλειά της να καλλιεργήσει στους άλλους την αγάπη για τη δημιουργία και την απελευθέρωση της φαντασίας, δημιούργησε έναν τόπο συναναστροφής, όπου μια μικρή ομάδα ανθρώπων συναντιούνται μία φορά την εβδομάδα για να μοιραστούν 3 ώρες απόλυτης εκφραστικής ελευθερίας με κοινό άξονα την κεραμική.

Στην έκθεση 14+1 Κεραμικά Βήματα παρουσιάζονται έργα κεραμικής από 14 ενήλικες μαθητές του «Εργαστηρίου», οι οποίοι δούλεψαν για τη συγκεκριμένη έκθεση μέσα σε διάστημα ενός έτους, δημιουργώντας αλλά παράλληλα συζητώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις για τα έργα και την εξέλιξη της έκθεσης. H  έκθεση έχει ως στόχο να αναδείξει το προσωπικό ύφος που έχει αναπτύξει ο κάθε μαθητής, ανάλογα με το ύφος και το είδος πηλού που ο καθένας έχει επιλέξει να επεξεργαστεί.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα διεξαχθεί ένα πρωτότυπο workshop με τίτλο Σωματική Κεραμική, που συνδέει την κεραμική τέχνη με τη μουσική και τον χορό. Το workshop θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη χορεύτρια, μουσικό και κοινωνιολόγο Νατάσα Χαντά-Μάρτιν, η οποία έχει πολυετή εμπειρία ως δασκάλα χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συνδυάζοντας τη μουσική του σώματος με τραγούδια από όλο τον κόσμο με στόχο την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου μέσω του χορού.

Συμμετέχουν: Κατερίνα Βραχιολά, Σοφία Γιάγκα, Άννα Γκούμα, Σταυρούλα Καβαλιέρου, Θέμης Καρούκης, Ντιάνα Κωσταντακάτου, Ειρήνη Λυκούδη, Κρίστη Μακρή, Αλέξης Μητρόπουλος, Αμαλία Μπογδάνου, Μίτση Σκαρλή-Λεοντίτση, Martina Stusakova, Σόνια Συριανού, Μαρίνα Τζαβέλλου Διαμαντή και Χριστίνα Μόραλη

Επιμέλεια: Χριστίνα Μόραλη

Το workshop Σωματική Κεραμική θα πραγματοποιηθεί τα Σάββατα 31 Οκτωβρίου και 7 Νοεμβρίου στις 12.00 και θα είναι ανοικτό στο κοινό. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο i[email protected].