Το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου 2021 προσκαλεί σκηνοθέτες, παραγωγούς και σεναριογράφους από όλο τον κόσμο, να υποβάλουν τις ταινίες τους και τα σενάριά τους στο φεστιβάλ. Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα (για τα Βραβεία Odysseus Awards – Βραβεία Οδυσσέας, από το 2008) και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά λόγω της πανδημίας, το διάστημα 25-27 Ιουνίου 2021. Το φεστιβάλ έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται σε υβριδική μορφή, συνδυάζοντας τις δυνατότητες ενός κλασικού φεστιβάλ με τις δυνατότητες ενός διαδικτυακού φεστιβάλ, ενώ κατά τη διάρκεια του χρόνου θα υλοποιούνται δράσεις.

Ταυτόχρονα, προσκαλεί σκηνοθέτες, παραγωγούς και σεναριογράφους από όλο τον κόσμο, να υποβάλουν τις ταινίες τους και τα σενάριά τους στο 4ο International Cosmocinema Festival Awards, ένα διαδικτυακό διαγωνιστικό φεστιβάλ διεθνούς χαρακτήρα κάτω από την εποπτεία και επιμέλεια του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου, που θα ολοκληρωθεί σε αυτή τη φάση στο ίδιο διάστημα 25-27 Ιουνίου 2021.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ο σκηνοθέτης Χρήστος Προσύλης

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ 2021

Το φεστιβάλ δέχεται αιτήσεις από Έλληνες Δημιουργούς, Σκηνοθέτες, Σεναριογράφους και Παραγωγούς από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου των Ελλήνων της Διασποράς και των Ελληνοκυπρίων, ανεξαρτήτως θέματος.

Δέχεται επίσης αιτήσεις από ξένους Δημιουργούς, Σκηνοθέτες, Σεναριογράφους και Παραγωγούς από όλο τον κόσμο, εφόσον η δουλειά τους σχετίζεται με κάποιον τρόπο με την Ελλάδα (π.χ. θέμα, μύθοι, σύγχρονα ελληνικά θέματα, περιοχές στην Ελλάδα που γυρίστηκε κλπ).

Κατηγορίες ταινιών: μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας (έως 20’), ντοκιμαντέρ, video art (έως 10’), πειραματικές ταινίες (έως 10’), music video clips (έως 10’), animation.

Κατηγορίες σεναρίων: μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας.

– Αγγλικοί υπότιτλοι είναι απαραίτητοι εάν η γλώσσα δεν είναι η αγγλική.
– Οι ταινίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί την τελευταία τριετία.
– Τα σενάρια γίνονται δεκτά στα ελληνικά ή τα αγγλικά.

INTERNATIONAL COSMOCINEMA FESTIVAL AWARDS 2021

Το φεστιβάλ δέχεται αιτήσεις από Δημιουργούς, Σκηνοθέτες, Σεναριογράφους και Παραγωγούς από όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως θέματος.

Κατηγορίες ταινιών: μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας (έως 30’), ντοκιμαντέρ, video art (έως 20’), πειραματικές ταινίες (έως 20’), music video clips (έως 20’), animation.

Κατηγορίες σεναρίων: μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας.

– Αγγλικοί υπότιτλοι είναι απαραίτητοι εάν η γλώσσα δεν είναι η αγγλική.
– Οι ταινίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί την τελευταία εικοσαετία.
– Τα σενάρια γίνονται δεκτά στα ελληνικά ή τα αγγλικά.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής και για τα δύο φεστιβάλ: 20 Ιουνίου 2021