Για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Kιλκίς διοργανώνει το μοναδικό για την Ελλάδα Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας. Το φετινό

φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 16 Οκτωβρίου 2011.

Φέτος συμμετέχουν δεκαέξι χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας (Ιταλία, Βραζιλία, Χιλή, Ελβετία, Ισπανία, Ρωσία, Αυστραλία, Πολωνία, Αργεντινή, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Βουλγαρία και Ελλάδα) και καθημερινά θα δίνονται δύο ή τρεις παραστάσεις, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο αναλυτικό ημερήσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Οι πρωινές παραστάσεις  απευθύνονται στους μαθητές και το εισιτήριο που αφορά στη  συμμετοχή σχολείων είναι 4 ευρώ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι πρωινές παραστάσεις θα αρχίζουν στις 09:00 και στις 11.00 με μέση διάρκεια τα 50’.

Οι περισσότερες παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Kιλκίς ενώ κάποιες από αυτές στην αίθουσα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς και σε νηπιαγωγεία των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Κιλκίς.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν την 3η Συνάντηση Νέων Ελλήνων Κουκλοπαικτών, εργαστήριο για το κοινωνικό θέατρο για 60 μαθητές δευτεροβάθμιας, 3 σεμινάρια/εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές, εργαστήρια στα Δημοτικά Σχολεία του Κιλκίς, 3 Master Class, έκθεση για την ιστορία του Κουκλοθεάτρου από τις 5 ηπείρους και διημερίδα για το κοινωνικό θέατρο.