Το φεστιβάλ Dance Days Chania στοχεύει στην ανάδειξη διαφορετικών χορογραφικών και δημιουργικών προσεγγίσεων της σύγχρονης χορευτικής σκηνής, στην ισότιμη διάθεση χώρου σε δημιουργούς και στις καλλιτεχνικές ανταλλαγές.

Υποβολή πρότασης παράσταση/σεμινάριο

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ και συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής με παράσταση ή/και σεμινάριο. Στη συνέχεια στείλετε email στο opencallddc@gmail.com, με το απαραίτητο υλικό της δουλειάς σας. Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει πρώτα τους όρους συμμετοχής και τις συνθήκες διεξαγωγής της φετινής διοργάνωσης.

Υποβολή προτάσεων: 07.10.2022 – 25.11.2022

Πιθανό διάστημα υλοποίησης 22 Ιουλίου – 5 Αυγούστου 2023.

Dance Days Chania

Το “Dance Days Chania” διοργανώνεται από το Σύλλογο Εκφραστικού Χορού “Συν-Κίνηση” από το 2011 με εθελοντική εργασία των μελών του. Σε διοργανώσεις μέχρι σήμερα έχουν συντελέσει συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. Τα τελευταία χρόνια λαμβάνει την υποστήριξη εθνικών και διεθνών ιδρυμάτων και φορέων (Ίδρυμα Ι. Φ. Κωστοπούλου, Flux Laboratory Athens κ.ά.), όπως και πρεσβειών. Το 2017 το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υπήρξε Μέγας Δωρητής του. Τέλος, έχει λάβει επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το Dance Days Chania έχει λάβει την πιστοποίηση EFFE Label 2017-2018, 2019-2021 & 2022 – 2023 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EFA.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ αποτελείται από παραστάσεις, σεμινάρια, site specific projects, την ενότητα Video Dance, την ενότητα «Νέοι Δημιουργοί και Δημόσιος Χώρος», διαλέξεις κ.ά..