Η φετινή διοργάνωση έχει αξιόλογες συμμετοχές ντοκιμαντέρ, με πάνω από 60 συμμετοχές από το εξωτερικό, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων όπως: Θετικές Επιστήμες, Ιατρικές Επιστήμες, Βιολογία και Γενετική, Αστρονομία, Περιβαλλοντικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες , Ιστορία της Επιστήμης κ.α. Το Φεστιβάλ, από την πρώτη του κιόλας διοργάνωση το 2006, φροντίζει εκτός από το απολαυστικό μέσο του κινηματογράφου, να πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις που βοηθούν στην πιο αποτελεσματική διάδοση της επιστημονικής γνώσης.

Για την 12η διοργάνωσή του το αφιέρωμα του Φεστιβάλ θα είναι “Έρευνα και Καινοτομία“. Τονίζοντας την εξέλιξη της τεχνολογίας και τα επιτεύγματα της ρομποτικής μαθαίνουμε αν μπορούμε να χτίσουμε έναν ανθρώπινο εγκέφαλο, ανακαλύπτουμε κρυμμένα μυστικά του διαστήματος και γνωρίζουμε τι σκέφτονται τα ζώα.

Στόχος του Φεστιβάλ, είναι οι θεατές να γνωρίσουν με προσιτό και διασκεδαστικό τρόπο τα νέα επιτεύγματα της επιστήμης. Είναι μεγάλη μας χαρά που μέσα από το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας θα έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε ραντεβού μαζί σας, σε μια συνάντηση επιστημονικής γνώσης όπως αυτή εκφράζεται στις διάφορες μορφές τέχνης.

Φέτος, για δεύτερη φορά στην ιστορία του, ο θεσμός «Caid-Κέντρο Επιστήμης Κοινωνίας και Τέχνης», φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Έρευνα και Καινοτομία». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν:

– Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας,
– Στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση,
– Στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και
– Στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).

Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.


Διαβάστε το πρόγραμμα προβολών του Φεστιβάλ εδώ