Το 11ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων παρουσιάζει στο θέατρο Χώρα τις συναντήσεις …

Αυτοσχεδιασμού DoBeDoBeDo στις 29, 30, 31 Μαΐου και 1η Ιουνίου 2012.

Περισσότερες πληροφορίες

DoBeDoBeDo / συναντήσεις αυτοσχεδιασμού


29, 30, 31 MAIOY & 1 IOYNIOY 2012

Οι ομάδες amorphy.org και fingersix για τρίτη συνεχή χρονιά δημιουργούν ένα πλαίσιο συνθηκών και προσκαλούν καλλιτέχνες να συνεβρεθούν επί σκηνής. Τυχαίες συναντήσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Χωρίς πρόβα, διαφορετικοί χορευτές, ερμηνευτές, μουσικοί, φωτιστές σχεδιάζουν αυθόρμητα το κάθε τους βήμα και συνθέτουν στο εδώ και στο τώρα μία μοναδική διαδρομή. Κανείς δεν ξέρει με ποιον, κανείς δεν ξέρει ποιά στιγμή, κανείς δεν γνωρίζει το αποτέλεσμα και η παράσταση αρχίζει. http://www.todotobe.org

DoBeDoBeDo / σεμινάριο αυτοσχεδιασμού
29, 30, 31 MAIOY & 1 IOYNIOY 2012 @ 16.00-18.00 


Παράλληλα με τις παραστάσεις διοργανώνονται μαθήματα αυτοσχεδιασμού με εισηγήτριες τις Τζένη Αργυρίου και Σοφία Μαυραγάνη. Σκοπός τους είναι να μελετηθούν πρακτικά οι αποφάσεις που ο κάθε αυτοσχεδιαστής καλείται να πάρει επί σκηνής. Σε κοινό τόπο και χρόνο επανεξετάζουμε τις έννοιες του “αυθορμητισμού”, της “ελευθερίας”, της “αυθεντικότητας” και της “στιγμιαίας λειτουργίας” έτσι ώστε να εμπλουτίσουμε τα εφόδια που χρειάζονται στη δημιουργία μίας αυτοσχέδιας σκηνικής εμπειρίας.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε άτομα που ενδιαφέρονται για την πολυπλοκότητα και τον πλούτο του αυτοσχεδιασμού. Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.