Ο χορός είναι η γλώσσα που δεν χρειάζεται μεταφράσεις, και έχει φανατικό κοινό όπως και στην Ελλάδα. Η ανάγκη για σωματική έκφραση, χαρά και επικοινωνία γίνεται και φέτος η αφορμή για την ετήσια συνάντηση στο ιστορικό Θέατρο Δόρα Στράτου, στο κέντρο της Αθήνας, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου 2024.

Πιο συγκεκριμένα ο χορός Bollywood είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα είδος χορού. Είναι ένα μέσο έκφρασης, μια παράδοση και ένα μέρος της κουλτούρας της Ινδίας που έχει κατακτήσει τις καρδιές και τα βήματα των χορευτών σε ολόκληρο τον κόσμο. Μια παγκόσμια τάση, που επηρεάζει την πολιτιστική σκηνή όχι μόνο της Ινδίας αλλά και της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό, χορευτές, μουσικοί και άνθρωποι των γραμμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμπράξουν για το 10ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών. Θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια, παραστάσεις, παρουσιάσεις και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.

To Opening Party:

Το 10ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών, ξεκινάει με ένα δροσερό party στο LOCO SABOR στη Μαρίνα Φλοίσβου!!!

Το Artistic Studio Oriental Expression και η 1st Bollywood Dance Academy – κύριοι διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Bollywood Dance – καλούν ΟΛΟΥΣ στο Bollywood Welcome Party που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ.

Ένα πάρτυ καλωσορίσματος γεμάτο χορευτικές εκπλήξεις, όπου όλοι οι φίλοι και προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!!

Όποιος θέλει μπορεί να δείξει μια μικρή χορογραφία στο πάρτυ (Solo ή Ομαδική) αλλά πρέπει να έχει μαζί του τη μουσική.

  • Από τη Διοργάνωση θα προσφερθούν σνακς και ινδικά finger food.
  • Στην τιμή της Πρόσκλησης περιλαμβάνεται το 1ο ποτό.
  • Για την επιπλέον κατανάλωση νερού, αναψυκτικών ή άλλων ποτών και φαγητού από το bar – σε φιλικές τιμές που προσφέρει το Loco Sabor ειδικά για το Φεστιβάλ – πληρώνετε ΕΣΕΙΣ!!!!

Dress code: Light, loose and fun!!!

14 Workshops – 2 Παραστάσεις:

Όσον αφορά στην εκπαιδευτική πλευρά του φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 14 διαφορετικά σεμινάρια από κορυφαίους δασκάλους με τεχνικές και χορογραφίες: Bollywood, Classical Indian Dances (Kathak, Odissi), Rajasthani, Tollywood, Bhangra, Garba, Lavani και άλλα.

Και φέτος, θα είναι όλοι εκεί. Η ιδρύτρια της 1ης Ακαδημίας Bollywood στην Ελλάδα, δασκάλα, χορογράφος και performer Άννα Δημητράτου, ο creative manager και χορευτής Sumon Rudra (Ινδία και Ελλάδα), ο Kumar Sharma που έρχεται μαζί με τους Kathak Rockers από την Ινδία. Μαζί τους, οι Leena Patel (Ινδία και Ηνωμένο Βασίλειο), Colleena Shakti (Αμερική και Ινδία), Pavan Prasad (Ινδία και Γερμανία), Stuti Aga (Ινδία και Ελβετία), Mélodie Toussaint (Γαλλία), Amine Amoura (Γαλλία), Sneha Mistri (Ινδία και Ισπανία), Kinga Malec (Πολωνία και Ηνωμένο Βασίλειο).

Διεθνής Διαγωνισμός Bollywood Dance:

Το Φεστιβάλ φιλοξενεί επίσης τον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό χορού Bollywood στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Θεάτρου, Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουνίου (19,00), ενώπιον δεκαμελούς κριτικής επιτροπής και θα είναι χωρισμένος σε δύο επίπεδα: το Ερασιτεχνικό και το Επαγγελματικό και σε δύο κατηγορίες (Ατομικό και Ομαδικό). Οι νικητές θα τιμηθούν με μετάλλια και δώρα.

Mini Bazaar και Ινδικές γεύσεις:

Κατά τη διάρκεια των 2 μεγάλων παραστάσεων του Φεστιβάλ και του Διαγωνισμού, θα λειτουργεί στο χώρο του Θεάτρου ένα μίνι Bazaar. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δοκιμάσουν ινδικά μικρογεύματα σε φιλικές τιμές από το Indian Chef.

Το κοινωνικό πρόσωπο του Φεστιβάλ:

Κατά τη διάρκεια των 2 μεγάλων παραστάσεων του Φεστιβάλ και του Διαγωνισμού, θα είναι κοντά μας Κοινωνικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Artistic Studio Oriental Expression και την 1st Bollywood Dance Academy Greece, σε συνεργασία με την Ελληνο-Ινδική Εταιρία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛ.ΙΝ.Ε.Π.Α.), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Πρεσβείας της Ινδίας στην Αθήνα, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Δήμου Αθηναίων και του Διεθνούς Συμβουλίου χορού (CID).