Η ομάδα χορού Creo παρουσιάζει, στα πλαίσια του 10ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση «GODOT»

την Κυριακή 22 Μαΐου και τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2011 στο θέατρο Όλβιο.

Η χορογραφία είναι της Πωλίνας Κρεμαστά. Χορεύουν η Λία Χαμηλοθώρη, η Άρια Μπουμπάκη, η Πωλίνα Κρεμαστά και ο Γιάννης Σταυρόπουλος.

Η ομάδα επιλέγοντας ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμουελ Μπέκετ, έρχεται αντιμέτωπη με μια διπλή πρόκληση. Στόχος είναι να διατηρηθεί η δομή και τα πρόσωπα του έργου αλλά και να αποδοθεί το επίκαιρο περιεχόμενο του. Ένα έργο βασισμένο στο λόγο δίνει την αφορμή στα σώματα να μιλήσουν, να συνδιαλεχτούν αντικαθιστώντας τις λέξεις με κίνηση.

Στη σκηνή τέσσερις χορευτές, ο καθένας σε ένα συγκεκριμένο ρόλο του έργου, δανείζονται την αισθητική του βωβού κινηματογράφου η οποία άλλωστε επηρέασε τον Ιρλανδό συγγραφέα. Το φόντο (βίντεο) είναι ένα σύγχρονο αστικό τοπίο όσο απροσδιόριστο επιθυμεί κι ο Σάμουελ Μπέκετ.

Ο κόσμος του Περιμένοντας τον Γκοντό, είναι ένας κόσμος που δεν συμβαίνει τίποτα, που ο χρόνος κυλά βασανιστικά με μία ατέρμονη αναμονή. Οι ήρωες περιμένουν «κάτι» παίζοντας με τις λέξεις για να περάσει η ώρα. 

Ένα θεατρικό έργο δεν οφείλει να αφηγείται μια ιστορία για να είναι έργο, προτείνει ο Σάμουελ Μπέκετ, μια παράσταση χορού δεν οφείλει να αφηγείται μια ιστορία για να συνομιλήσει με το κοινό.

Με βασικό εργαλείο τους ήρωες, πλάθοντας συγκεκριμένους χαρακτήρες όπως σπάνια συμβαίνει στο σύγχρονο χορό, αναπαριστούμε το διασημότερο ίσως έργο με δεδομένη πλοκή και καμία συγκεκριμένη αφήγηση.

Η εποχή μας πιο μπεκετική από κάθε άλλη μας φέρνει αντιμέτωπους με το μηδενισμό και την αδράνεια. Η αναμονή μιας έξωθεν σωτήριας λύσης μοιάζει να είναι η μόνη ελπίδα, το μόνο νόημα της ύπαρξης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Χορογραφία- δραματουργία: Πωλίνα Κρεμαστά
Χορεύουν: Άρια Μπουμπάκη, Λία Χαμηλοθώρη, Πωλίνα Κρεμαστά, Γιάννης Σταυρόπουλος
Βοηθός χορογράφου: Δημήτρης Τζίτζης
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιώργος Γέργος, Δημήτρης Τζίτζης
 Εικαστικό βίντεο: Νεφέλη Παπαδοπούλου
Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος
Έντυπο υλικό: Ευγενία Κόττικα
 Φωτογραφίες: Άννα Ταγκάλου
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ορέστης Τάτσης