Το Φεστιβάλ ATHENS VIDEO DANCE PROJECT συμπληρώνει, φέτος, 10 χρόνια παρουσίας στο χώρο του χορού, του κινηματογράφου και των πολυμέσων. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών τον Ιανουάριο, 2020. Με επετειακή διάθεση, η ομάδα του AVDP έχει επιμεληθεί μία τριήμερη κινηματογραφική και χορευτική πρόταση για το κοινό, μία πλούσια γεύση από ελληνικές και ξένες δημιουργίες με ταινίες και ντοκιμαντέρ χορού, performances, παραστάσεις χορού και εργαστήρια παραστατικών τεχνών.

To 10o AVDP είναι αφιερωμένο σε όλους τους καλλιτέχνες που δημιουργούν και στηρίζουν το Φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια.

Highlights AVDP 2020

CINEMA

Ενισχύοντας τον ανοιχτό διάλογο ανάμεσα στο κοινό και τους δημιουργούς, το κοινό βλέπει 10 επιλεγμένα έργα Ελλήνων και ξένων δημιουργών, αποφασίζει και ψηφίζει που θα απονεμηθεί το AVDP Βραβείο Κοινού των 500 ευρώ. Τα έργα προβάλλονται κάθε μέρα (24, 25, 26 Ιανουαρίου) ενώ η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου.

Το Σάββατο και την Κυριακή στις 21:30, δύο διαφορετικά μεταξύ τους προγράμματα σύντομων ταινιών χορού φέρνουν στην Αθήνα 12 υπέροχες κινητικές ιστορίες διεθνών καλλιτεχνών. Παράλληλα, το Σάββατο για τους λάτρεις του animation, το AVDP 2020 φιλοξενεί ένα πρόγραμμα τεσσάρων πολύ ιδιαίτερων έργων που παντρεύουν την κίνηση και τον ρυθμό μέσα από παράδοξες, αστείες, ακόμα και περιπετειώδης ιστορίες.

Για αυτούς που αγαπάνε τα σύντομα ντοκιμαντέρ, meet the people: ILL-ABILITIES crew ! – ελάτε να τους γνωρίσετε, το Σάββατο στις 19:00! Τέλος η 10η έκδοση του Φεστιβάλ κλείνει την Κυριακή στις 22:30 με το Indance, ένα κολάζ δυνατών στιγμών από το αρχαίο τελετουργικό του ταραντισμού, μέχρι τα λαμπερά χρώματα της tarantellla και την γεμάτη ζωή tamburiata.

PROMENADE

Ένας περίπατος σε χώρους του Φεστιβάλ όπου το σώμα και η κίνηση ψάχνουν να βρουν το δικό τους χώρο έκφρασης μέσα από την σύνδεση, την ανάπτυξη, τη συμπλήρωση, τη συνδιαλλαγή, την αφήγηση, την αντίσταση, την αντιπαράθεση. Η Promenade (24, 25, 26 Ιανουαρίου) δίνει έμφαση στον πειραματισμό και στην αναζήτηση ιδεών μέσω του αυτοσχεδιασμού, της συνύπαρξης και της δράσης 20 ερμηνευτών, ταυτόχρονα.

PERFORMANCES

Και τις 3 μέρες του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις χορού στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών από καταξιωμένους και νέους καλλιτέχνες στο χώρο του χορού, των visuals και των εικαστικών. Ενώ στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος AVDP.edu, θα φιλοξενηθούν έργα από σπουδαστές Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού (Νίκη Κονταξάκη-Νικολέττα Μπακάλη, Ακτίνα, Ραλλού Μάνου, Μαρί Χατζημιχάλη, Άννα Πέτροβα – Μάρω Μαρμαρινού, Αριστέα Λίτου)

Στις official παραστάσεις θα δούμε την παράσταση το Sylvia του Παντελή Μάκκα με την Αγγελική Στελλάτου (Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Ιανουαρίου), I and I της Πέρσας Σταματοπούλου, με την Δάφνη Δρακοπούλου και τον Νίκο Καλύβα (Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Ιανουαρίου) και το SWELL της Ελισάβετ Πλιακοστάθη με την Ανθή Θεοφιλίδη και την Ευγενία Σιγαλού (Παρασκευή 24 Ιανουαρίου).

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος AVDP.edu, δύο εργαστήρια με θέμα τον αυτοσχεδιασμό-σύνθεση και την performance θα λάβουν χώρα από τις 18 έως και τις 22 Ιανουαρίου. Oι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν δείγμα των εργαστηρίων κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

18 – 21. 01. 2020 | 11:00-14:00 | Performance Lab “DECISIONS” by Ioannis Karounis 

19 – 22. 01. 2020 | 11:00-14:00 | Promenade Lab by Elisavet Pliakostathi 

Αναλυτικό Πρόγραμμα