Στο φεστιβάλ παίρνουν μέρος Φιλαρμονικές Μπάντες, πολυφωνικές Χορωδίες, καθώς και κάθε είδους Ορχήστρες. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις 2, 3 και 4 Νοεμβρίου του 2018.

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών & Ορχηστρών

Το 2011 και το 2012 πραγματοποιήθηκαν 3 Διεθνή Φεστιβάλ και μουσικά σεμινάρια με ελεύθερες πάντα εισόδους για το κοινό. Τα έτη 2013-14-15-16 το Φεστιβάλ έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη και το παρακολούθησαν πάνω από 15.000 θεατές.

Τον Νοέμβριο του 2017 προγραμματίσαμε το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με μεγάλη επιτυχία, έχοντας την συμμετοχή 55 τμημάτων από Ελλάδα και Εξωτερικό.

Τον Μάιο του 2018 πραγματοποιήσαμε το 9ο Διεθνές ΦεστιβάλΜουσικής στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου ΜουσικήςΑθηνών, με μεγάλη επιτυχία, παρουσιάζοντας και στο φιλοθεάμων κοινότης Αθήνας την πανδαισία ήχων και φωνών που προσφέρουμε με ταΦεστιβάλ μας.

Σκεφτόμαστε και εργαζόμαστε πέραν του δέοντος για τηνπραγματοποίηση του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ. Μέχρι τη στιγμή πουγράφονται αυτές οι γραμμές έχουν δηλώσει συμμετοχή 25 τμήματα απότην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στους 2.700 καλλιτέχνεςοι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μία αξιόλογη και μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 2, 3 και 4 Νοεμβρίου 2018. Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος, ευαισθητοποιημένος από τη φύση του, όντας ένας Καλλιτεχνικός Σύλλογος, αποφάσισε το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής να έχει Φιλανθρωπικό Χαρακτήρα διαθέτοντας μέρος των εσόδων του Φεστιβάλ σε εθελοντικούς οργανισμούς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.


Για πληροφορίες και συμμετοχές απευθυνθείτε είτε στα e-mail του Σ.Φ.Χ.Ε. sindesmos.filarmonikwn@gmail.com & s.f.x.e.1@hotmail.com ή στην ιστοσελίδα του Σ.Φ.Χ.Ε. http://philharmonic6.webnode.gr/ καθώς και στη Γραμματεία του Συνδέσμου 6984 913987.