Ένα έξυπνο και πρωτότυπο βιβλίο, που ανοίγει την όρεξη στα παιδιά να καταβροχθίσουν και όλα τα υπόλοιπα βιβλία, ενώ αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

1001 ποικίλες δραστηριότητες που θα βοηθήσουν κάθε παιδί να ανακαλύψει τους θησαυρούς που κρύβει ο µαγικός κόσµος των βιβλίων. Με ξεκάθαρη δοµή, απλές οδηγίες και αστεία εικονογράφηση, το προτεινόµενο υλικό δίνει την ευκαιρία στον µικρό αναγνώστη να παίξει, να συζητήσει, να ζωγραφίσει, να κάνει κατασκευές, να εκφραστεί µε παιχνίδια δραµατοποίησης, κι όλα αυτά µέσα από την επαφή µε τα βιβλία!

Με τις δραστηριότητες
– θα δηµιουργήσετε ευνοϊκό κλίµα για ανάγνωση,
– θα κάνετε την ανάγνωση µιας ιστορίας… υπερθέαµα,
– θα γνωρίσει το παιδί τα χαρακτηριστικά και την ποικιλία των βιβλίων, θα παίξει µε τις λέξεις και τις εικόνες, θα φτιάξει τη δική του ιστορία.

Φιλίπ Μπρασέρ

Ο Philippe Brasseur (Φιλίπ Μπρασέρ) γεννήθηκε το 1964. Από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να αγαπά τα βιβλία. Πριν αφοσιωθεί αποκλειστικά στις δύο αγάπες του, τη συγγραφή και την εικονογράφηση, άλλαξε πολλά επαγγέλματα (διαφημιστής, οργανωτής εκδηλώσεων, εκδότης περιοδικού για παιδιά). Οργανώνει και συμμετέχει σε ομάδες ανθρώπων που ασχολούνται με τη δημιουργική γραφή. Έχει γράψει και εικονογραφήσει πολλά βιβλία για τις εκδόσεις Casterman, όπως τα 1001 jeux de creativite avec les objets και Genie toi meme! Επίσης έχει γράψει βιβλία για παιδιά (εκδόσεις Pastel).