Μουσική / Μουσικά Νέα

10 Χρόνια Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής γιορτάζει φέτος τα δέκα χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός άνοιξε και μπορείτε να αρχίσετε από τώρα να στέλνετε …

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής γιορτάζει φέτος τα δέκα χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός άνοιξε και μπορείτε να αρχίσετε από τώρα να στέλνετε τα demo σας…

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Γιορτή θα προωθήσει, θα στηρίξει, θα χρηματοδοτήσει, κάθε μουσική προσπάθεια που δύναται να ενταχθεί στο πρόγραμμα των εορτασμών σε μία από τις 21 πόλεις του Δικτύου.

Από το 1999, κάθε χρόνο ανελλιπώς, μουσικοί κάθε είδους μαζεύονται για να γιορτάσουν και να μοιραστούν με όλο τον κόσμο, το πάθος που τους ορίζει.

Φέτος ειδικά, σχεδιάστηκε μια σειρά από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με άλλους φορείς και σε ιδιαίτερους χώρους που θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα. Παράλληλα με τα live events και τα μουσικά δρώμενα, αναμείνετε ειδικά workshops και δημιουργικά projects που θα σας  κρατήσουν …ζεστούς μέχρι τη Γιορτή της Μουσικής, το καλοκαίρι!

Archive Content / Archive Content

10 χρόνια Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Από τη Θεσσαλονίκη ως τα Χανιά, από τις Σέρρες έως την Αστυπάλαια και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο, περισσότερα από 70 ελληνικά και διεθνή σχήματα θα μετακινηθούν…

Από τη Θεσσαλονίκη ως τα Χανιά, από τις Σέρρες έως την Αστυπάλαια και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο, περισσότερα από 70 ελληνικά και διεθνή σχήματα θα μετακινηθούν μεταξύ των πόλεων του δικτύου, που εξελίσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα ολόκληρης της Ευρώπης. Άλλο ένα χαρακτηριστικό της δυναμικότητας και της αυτονομίας του δικτύου είναι ότι ένα από τα σημαντικά διεθνή σχήματα που φιλοξενεί φέτος η Γιορτή είναι καλεσμένο από την Πόλη του Βόλου – ο λόγος για τους Up, Bustle & Out της Ninja Tune.

Στην Αθήνα φέτος θα μας ανοίξουν τ’ αυτιά οι: Aronas (Νέα Ζηλανδία), Birdy Nam Nam (Γαλλία), SHANTEL AND BUCOVINA ORKESTAR (Γερμανία), ERDMANN 3000 (Γερμανία, Γαλλία), Freeman – IAM (Γαλλία), Fuse Factory (Ελβετία), Skip the Use (Γαλλία), Loco Star (Πολωνία), Lise Dres (Δανία) και Up, Bustle & Out (Αγγλία).

Επίσης από Ελλάδα οι BLEND AKA MISHKIN feat. BNC, ELEPHANT PHINIX, THE KIDD & TAKI TSAN – SUDDEN DEATH (LIVE), Last Drive, Νίκος Πορτοκάλογλου και ακόμα 170 σχήματα που καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα της ελληνικής μουσικής.

Στο φετινό πρόγραμμα της Γιορτής συνυπάρχουν η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων με τον πρωτοπόρο της ελληνικής electronica, ION, του οποίου η τελευταία δισκογραφική δουλειά έλαβε διθυραμβικές κριτικές από διεθνή έντυπα. Συνυπάρχουν οι διαφορετικές γενιές του ελληνικού ροκ: οι Σπυριδούλα με τις Katrin the Thrill. Συνυπάρχουν οι στίχοι του Ευγένιου Τριβιζά με τη bossa nova και το swing του Cabaret Infantil του Γιώργη Χριστοδούλου. Συνυπάρχει η τζαζ του Γιώργου Ψυχογιού και οι ρίμες του Νικήτα Κλιντ.

Παράλληλα, θα απολαύσουμε το καθιερωμένο “παζάρι” της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής θα στηθεί και φέτος στις 22 και 23 Ιουνίου στις πλατείες Κοτζιά, Συντάγματος και Κλαυθμώνος  αλλά και στην “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων. Αυτή τη φορά σε συνεργασία με την ομάδα του Meet Market θα παρουσιαστεί η δουλειά σχεδιαστών, χειροτεχνίτων, καλλιτεχνών, συλλέκτων και ανεξάρτητων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Αλλά και η Fnac, πιστή στην παράδοση υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής και των καλλιτεχνών της, θα προσφέρει επιλεγμένα cd σε ειδική τιμή. Στα περίπτερά της στην Πλατεία Κοτζιά και την Πλατεία Συντάγματος και φυσικά στο δικό της stage στην “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων, αγοράστε 2 cd και πάρτε ακόμα 1 δώρο!

Η ActionAid και η ομάδα νέων εθελοντών της οργάνωσης, Activista, μας καλούν στα ενημερωτικά τους περίπτερα να φωτογραφηθούμε με το ομοίωμα του Elvis, να κάνουμε πράξη τα λόγια του “a little less conversation, a little more action” και να υπογράψουμε την έκκληση προς το Υπουργείο Εξωτερικών για μεγαλύτερη και καλύτερη αναπτυξιακή βοήθεια προς τις χώρες του Νότου.

Μην ξεχάσετε επίσης να αναζητήσετε το πρόγραμμα των ειδικών προβολών που φιλοξενεί για φέτος η Γιορτή, και το οποίο περιλαμβάνει το ντοκιμαντέρ “Woodstock” καθώς και ένα αφιέρωμα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Άμστερνταμ από το δικό μας “psarokokalo”.

Τέλος, παρακολουθείστε πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες δράσεις όπως για παράδειγμα μια συναυλία με τραγούδια για παλιά επαγγέλματα, με τη χρήση εργαλείων ως συνοδευτικών κρουστών μουσικών οργάνων. Στον υπέροχο χώρο της Ένωσης Αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Πλάκα, με αφορμή τον έναν χρόνο λειτουργίας της έκθεσης «Άνθρωποι και Εργαλεία. Όψεις της εργασίας στην προβιομηχανική κοινωνία».