Σωτηρία με λένε

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Τη μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια Σωτηρία Μπέλλου που σφράγισε με τη φωνή της το ελληνικό τραγούδι υποδύεται η Λήδα Πρωτοψάλτη στο έργο Σοφίας Αδαμίδου Σωτηρία…

Τη μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια Σωτηρία Μπέλλου που σφράγισε με τη φωνή της το ελληνικό τραγούδι υποδύεται η Λήδα Πρωτοψάλτη στο έργο Σοφίας Αδαμίδου Σωτηρία με λένε που ανεβαίνει ξανά στο Θέατρο Στοά.

Στην παράσταση, που ανέβηκε πέρσι με αφορμή τα δέκα χρόνια από το θάνατο της Μπέλλου σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου, η Λήδα Πρωτοψάλτη καταφέρνει να αναδείξει την αλήθεια αυτής της εκρηκτικής προσωπικότητας με τρόπο μοναδικό.

Η δράση του έργου εκτυλίσσεται στο νοσοκομείο λίγες μέρες πριν την σοβαρή επέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα η τραγουδίστρια να χάσει τη φωνή της. . Ένα έργο – διάλογος. Διάλογος της Σωτηρίας Μπέλλου με τον εαυτό της. Στη σκηνή του θεάτρου Στοά σκιαγραφείται το πορτραίτο αυτής της σπουδαίας Φωνής.

 Η συγγραφέας, για το πρώτο της θεατρικό έργο, αναφέρει: Χρέος τιμής προς τη μνήμη της Σωτηρίας Μπέλλου το γεγονός ότι μου εμπιστεύθηκε τη συγγραφή της βιογραφίας της, αλλά και χρέος προς τους αναγνώστες. Ένα χρέος που προσπάθησε να εξοφληθεί με την καταγραφή της αλήθειας των γεγονότων, τα οποία συνθέτουν το μύθο της Σωτηρίας Μπέλλου. Τώρα, δέκα χρόνια μετά το θάνατό της, καλούμαι ενώπιον ενός άλλου διπλού χρέους. Χρέους τιμής στη μνήμης της πάντα και χρέους απέναντι σε μια θεατρική ηρωίδα με τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που άλλοι λίγο κι άλλοι περισσότερο γνωρίζουμε, αλλά εξίσου αγαπάμε… Και σίγουρα δεν υπάρχει μεγαλύτερη τύχη το πρώτο σου θεατρικό βήμα να αξιώνεται από την ερμηνεία της σπουδαίας πρωταγωνίστριας του ελληνικού θεάτρου, της Λήδας Πρωτοψάλτη, που στο πρόσωπό της βρήκε την ιδανική Σωτηρία Μπέλλου.

Παίζουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Εύα Καμινάρη

20.000 Λεύγες Πάνω Από Την Θάλασσα

Σωτηρία με λένε

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Είναι το πρώτο θεατρικό έργο της δημοσιογράφου Σοφίας Αδαμίδου και βασίζεται στο βιβλίο της ίδιας για τη Σωτηρία Μπέλλου. Το έργο θα κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 12 Φεβρ…

Είναι το πρώτο θεατρικό έργο της δημοσιογράφου Σοφίας Αδαμίδου και βασίζεται στο βιβλίο της ίδιας για τη Σωτηρία Μπέλλου. Το έργο θα κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, στο θέατρο Στοά.

Είναι το πρώτο θεατρικό έργο της δημοσιογράφου Σοφίας Αδαμίδου και βασίζεται στο βιβλίο της ίδιας για τη Σωτηρία Μπέλλου. Το έργο θα κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, στο θέατρο Στοά.

Στο ρόλο της μεγάλης λαϊκής τραγουδίστριας η Λήδα Πρωτοψάλτη υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου. Η παράσταση συμπίπτει με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από το θάνατο της Σωτηρίας Μπέλλου και η δράση του εκτυλίσσεται στο νοσοκομείο λίγες μέρες πριν την σοβαρή επέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα η τραγουδίστρια να χάσει τη φωνή της.

«Είναι ένα έργο-πορτρέτο. Που θα μπορούσε να είναι το πορτρέτο και κάθε μεγάλου καλλιτέχνη, μιας και πίσω από κάθε μεγάλη καλλιτεχνική επωνυμία, κρύβεται συνήθως μια μεγάλη τραγωδία. Είναι ένα έργο – διάλογος. Διάλογος με τον εαυτό της. Εκείνη τη νύχτα στο «Σωτηρία», πριν την μοιραία επέμβαση, που Η ΦΩΝΗ έχασε τη φωνή της!» λέει ο σκηνοθέτης περιγράφοντας με τον πιο γλαφυρό τρόπο την παράσταση.

Τα σκηνικά και κοστούμια της παράστασης είναι της Κούλας Γαλιώνη, το οπτικό υλικό της Λουκίας Ρικάκη. Παίζουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Εύα Καμινάρη

Info
Πρεμιέρα Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, ώρα 9.30 μ.μ.
Θέατρο Στοά, Μπισκίνη 55, Ζωγράφου, τηλ. 210 7702830
Παραστάσεις: Τρίτη, Πέμπτη 9.30 μ.μ, Τετάρτη (λαϊκή) 7.00 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: 22 ευρώ, 15 ευρώ λαϊκή, φοιτητικό, παιδικό

Meta-theatre Bar