Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Γρηγόρης Χαλιακόπουλος: Αγαπώ τη δυσλεξία σου: Παρουσίαση στην Καλαμάτα

Γρηγόρης Χαλιακόπουλος: Αγαπώ τη δυσλεξία σου: Παρουσίαση στην Καλαμάτα

Οι Εκδόσεις Αιγαίας και το Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου

του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου με τίτλο «Αγαπώ τη δυσλεξία σου». Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010 στις 7.00μ.μ. στο χώρο του βιβλιοπωλείου στην Καλαμάτα. Το βιβλίο προλογίζει η δημοσιογράφος Μαρία Τομαρά. Αποσπάσματα διαβάζει η καθηγήτρια Χριστίνα Στριμπάκου.

 


Η δημοσιογράφος της εφημερίδας της Καλαμάτας, «Ελευθερία» κα. Γιούλα Σαρδέλη, αναφέρει για το βιβλίο προλογίζοντας τη συνέντευξη του κ. Γρηγόρη Χαλιακόπουλου:

 


«…Το βιβλίο που εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο “Αιγέας” και τιμήθηκε πρόσφατα από την ιστορική  “ Βιβλιοθήκη Αδαμάντιος Κοραής”. […] Λόγω του ότι πρώτη φορά κυκλοφορεί ένα μυθιστόρημα που ό ήρωάς του είναι δυσλεξικός, το έργο αυτό του συγγραφέα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

 

Συνήθως τέτοιου είδους τίτλοι παραπέμπουν σε ιατρικές μελέτες. Και όμως το συγκεκριμένο μυθιστόρημα, είναι ένας ύμνος στον έρωτα, την αγάπη, την ιστορία και τη διαφορετικότητα. Ίσως εκεί να οφείλεται η επιτυχία που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής και κυρίως στο γεγονός ότι στις παρουσιάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, το κοινό δεν είναι μόνο απλοί αναγνώστες, αλλά και μαθητές, γονείς και ως επί το πλείστον εκπαιδευτικοί ειδικών σχολείων και λογοθεραπευτές».

 


Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει μεταξύ άλλων απαντώντας στις ερωτήσεις της κυρίας Σαρδέλη.: «Ο ήρωας μου Άγγελος είναι ένας δυσλεξικός που τοποθετεί τη μάθηση πάνω από την ερωτική απογοήτευση και διαμορφώνει τη συνείδησή του προς το καλύτερο. Ακόμα και η δυσλεξία η οποία τον κατατρύχει από την παιδική του ηλικία, παύει να τον απασχολεί και κάποια στιγμή  το πρόβλημα «αποκαθίσταται».

 

Η αδυναμία, μέσω της ιστορικής γνώσης, τελικά καθίσταται δύναμη κι έτσι μπορεί πλέον να ονειρεύεται ελεύθερος, δίχως το άγχος της αυτο-ταπείνωσης. Ουσιαστικά το μήνυμα είναι ότι, η διαφορετικότητα κάθε μορφής, αποτελεί την πολυχρωμία που ομορφαίνει τη ζωή και η δυσλεξία δεν αποτελεί πάθηση ή ασθένεια,  παρά μόνο μιαν άλλη  μορφή εκμάθησης. Φαντασθείτε έναν καταπράσινο από γρασίδι κήπο να τον βλέπεις κάθε μέρα ίδιο και απαράλλαχτο, πόσο θα κουράσει το βλέμμα. Ενώ μια κατακόκκινη παπαρούνα αν ανθίσει μια μέρα, η ματιά μας θα πέσει πάνω της. Αυτό ακριβώς είναι η δυσλεξία, μια γλυκιά διαφορετικότητα!»

Σχετικές ειδήσεις
Η δυσλεξία- Eva Benso
13.02.2017 11:14
Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema το εξαιρετικό βιβλίο της Eva Benso Δυσλεξία σε μετάφραση Γιάννη Κοτσιφού.
Παρουσίαση με την Ακαδημαϊκό Edith Hall
08.02.2017 09:56
Οι εκδόσεις Διόπτρα και ο Ianos σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέα και ιστορικού Ήντιθ Χολ Αρχαίοι Έλληνες την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, στον χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου.
Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Κέλλυς Μαλαμάτου στο Βιβλιοπωλείο Booktique
17.01.2017 10:16
Οι Εκδόσεις Gema σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Κέλλυς Μαλαμάτου, Όταν ένα δεινοσαυράκι συνάντησε ένα κρεμμυδάκι το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 στο Βιβλιοπωλείο Booktique.
Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος στη Στοά του βιβλίου
12.10.2016 10:47
Οι εκδόσεις Άγκυρα σας προσκαλούν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, στην παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου με τίτλο «Το ανάθεμα – Η Νάντια της Γιόλακας» στη Στοά του βιβλίου.
Η χοντρομπαλού του Γκυ ντε Μωπασάν στο  βιβλιοπωλείο Πλειάδες
06.06.2016 11:22
Οι εκδόσεις Κίχλη και το βιβλιοπωλείο Πλειάδες σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γκυ ντε Μωπασάν, Η χοντρομπαλού την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, στον χώρο του βιβλιοπωλείου.