Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Αγγέλα Παπάζογλου με την Άννα Βαγενά

Αγγέλα Παπάζογλου με την Άννα Βαγενά
Ο Λάμπρος Λιάβας θεατροποίησε και η Άννα Βαγενά ερμήνευσε και συνεχίζει να ερμηνεύει συγκλονιστικά τη ζωή της

Αγγέλας Παπάζογλου, γυναίκας του μεγάλου ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου.

H παράσταση της Αγγέλας Παπάζογλου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Καστρομηνά στη Χίο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ \"Ταξίδι Τεχνών: Πολιτιστικές διαδρομές στο Αιγαίο\".

Το δραματουργικό υλικό του κειμένου αντλήθηκε από το βιβλίο που έγραψε ο γιος της Αγγέλας, ο Γιώργης, με τίτλο Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης-Αγγέλα Παπάζογλου - Τα χαΐρια μας εδώ.

Μια παράσταση-σταθμός που συνεχίζει φρέσκια και ζωντανή, την επιτυχημένη πορεία της στο χρόνο όπως την ημέρα που πρωτοπαρουσιάστηκε.

Η Άννα Βαγενά μετά την αποφοίτησή της το 1969 από τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου συνεργάστηκε με τους θιάσους: της Αντιγόνης Βαλάκου, της Αλίκης Βουγιουκλάκη και με το Εθνικό Θέατρο. Παράλληλα έπαιξε σε πολλές ελληνικές ταινίες και το 1972 πήρε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία «Το Προξενιό της Άννας» του Παντελή Βούλγαρη .

Το Φθινόπωρο του 1975 επιστρέφει στη Λάρισα και ιδρύει το «Θεσσαλικό Θέατρο» του οποίου έχει   μέχρι το 1983 την καλλιτεχνική και διοικητική ευθύνη. Το 1983 επιστρέφει στην Αθήνα και επί δέκα χρόνια, δημιουργώντας δικούς της θιάσους, προωθεί καινούριες δυνάμεις στο ελληνικό θέατρο, όπως είναι: η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Μιχάλης Ρέππας, ο Θανάσης Παπαθανασίου κ.α.

Το 1994 ιδρύει την Εταιρεία «Μεταξουργείο»  με πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα έως και σήμερα ενώ τον Οκτώβριο του 1999 ιδρύει με το Λουκιανό Κηλαηδόνη το Θέατρο «Μεταξουργείο» αποκτώντας μόνιμη πολιτιστική στέγη στο κέντρο της Αθήνας.

Θεατρική προσαρμογή-μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνοθετική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας, Άννα Βαγενά
Σκηνικά - κοστούμια: Μάριος Σπηλιόπουλος
Φωτισμοί: Δημήτρης Δαμαλάς
Ανάγνωση: Στέλλα Μπούρου
Ερμηνεύει η Άννα Βαγενά

Σχετικές ειδήσεις
Η «Αγγέλα Παπάζογλου» για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Μεταξουργείο
01.02.2017 14:33
Η «Αγγέλα Παπάζογλου», μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, που έχει παιχτεί σε σχεδόν όλες τις πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό (Βρυξέλλες, Νότια Ιταλία, Βελιγράδι, Γερμανία και Σουηδία) και αγαπήθηκε όσο λίγες παραστάσεις στον τόπο μας, θα παιχτεί για λίγες παραστάσεις, στο Θέατρο «Μεταξουργείο».
Λωξάνδρα, με την Άννα Βαγενά στο 3ο Φεστιβάλ
09.08.2016 11:44
Με την παράσταση «Λωξάνδρα» και την ταλαντούχα Άννα Βαγενά ανοίγει την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 η αυλαία του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που θα διεξαχθεί και φέτος στην υπαίθρια σκηνή του Πολυχώρου ARTίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, στο Κρανίδι Ερμιονίδας.
Λωξάντρα, με την Άννα Βαγενά στο Φεστιβάλ Παπάγου - Χολαργού
15.07.2016 11:17
Η ζωή και οι συναρπαστικές αφηγήσεις της Πολίτισσας «Λωξάντρας», έτσι όπως τις αποτύπωσε στο βιβλίο «Λωξάνδρα» η εγγονή της, η Μαρία Ιορδανίδου, ξαναζωντανεύουν στη σκηνή, με την ερμηνεία της Άννας Βαγενά, σ’ έναν συγκλονιστικό μονόλογο, στο Κηποθέατρο Παπάγου την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 στα πλαίσια του 22ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Λωξάντρα, με την Άννα Βαγενά στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου
08.06.2016 12:27
Στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, την Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, θα παρουσιαστεί η παράσταση «Λωξάντρα» με την Άννα Βαγενά, στο πλαίσιο των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Λωξάντρα, με την Άννα Βαγενά στο Θέατρο Μεταξουργείο
01.03.2016 13:29
Η ζωή και οι συναρπαστικές αφηγήσεις της Πολίτισσας «Λωξάντρας», έτσι όπως τις αποτύπωσε στο ομώνυμο βιβλίο η εγγονή της η Μαρία Ιορδανίδου, θα ξαναζωντανέψουν στη σκηνή του Θεάτρου «Μεταξουργείο» με την ερμηνεία της Άννας Βαγενά.