Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Χόρεψέ το 2010. Best of στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Χόρεψέ το 2010. Best of στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010, στις 20:30 έντεκα μαθητικές ομάδες Γυμνασίων-Λυκείων που διακρίθηκαν στο

1ο Μαθητικό Φεστιβάλ χορογραφίας \"χόρεψέ το 2010!\" που οργανώθηκε από τη Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ανατολικής Αττικής και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 10 Απριλίου 2010 στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης.

Το  1ο Μαθητικό Φεστιβάλ χορογραφίας  \"χόρεψέ το 2010!\" ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα «εκπαίδευση & χορός» και  έδωσε  την ευκαιρία σε μαθητές να εκφραστούν μέσα από την κίνηση δημιουργώντας ομαδικές χορογραφίες και χοροθεατρικές συνθέσεις πάνω σε θέματα που τους απασχολούν.

Στο «χόρεψέ το 2010!»  πήραν μέρος 158 μαθητές-μαθήτριες από 23 Ομάδες Σύγχρονου Χορού από 16 Γυμνάσια-Λύκεια ενώ οργανώθηκε και ένα βιωματικό δρώμενο με την χορογράφο Αποστολια Παπαδαμακη.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας και δεδομένου ότι ο χορός δεν έχει σύνορα και μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα, η χαρά, η αγάπη και το ταλέντο των μαθητών και των εκπαιδευτικών, που εκφράζονται μέσω  της τέχνης του χορού, δίνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον. 

Η πρωτοτυπία των συνθέσεων, η γενναιοδωρία, το ταλέντο, οι ερμηνείες των μαθητών, οι πήγες έμπνευσης και οι συνθέσεις των χορογραφιών  ενέπνευσαν την χορογράφο Αποστολία Παπαδαμάκη, τον συντονιστή του προγράμματος Νίκο Γκόβα και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης  να οργανώσουν μια βραδιά best of του μαθητικού φεστιβάλ χόρεψέ το 2010!,  όπου τα 11 διακριθέντα σχήματα θα παρουσιάσουν τις χορογραφίες τους και παράλληλα θα μιλήσουν στο κοινό για το είδος χορού που επέλεξαν να εκφραστούν, σε συντονισμό της Αποστολίας Παπαδαμάκη.

Στη βραδιά \"χόρεψέ το - best of!\" συμμετέχουν μαθητές από τα σχολεία:
12ο Γυμνάσιο Αχαρνών (Ολυμπιακό χωριό), 1ο Γυμνάσιο Αυλώνα, Λύκειο Αυλώνα, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Γέρακα,  Λύκειο Κερατέας, Λύκειο Μαραθώνα, 2ο Λύκειο Καλυβίων, Α’  Τοσίτσειο-Αρσάκειο Λύκειο Εκάλης, Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης, Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης.


Το πρόγραμμα \"εκπαίδευση & χορός\" αποσκοπεί στο να διερευνήσει τις παιδαγωγικές διαστάσεις και τις εκπαιδευτικές δυνατότητες του χορού στην τυπική εκπαίδευση και να δώσει τη δυνατότητα σε μαθητές να εκφράσουν συλλογικά απόψεις, ιδέες και συναισθήματα δημιουργώντας χορογραφίες & χοροθεατρικές συνθέσεις.

 Στο πλαίσιο του προγράμματος οργανώνονται επιμορφωτικά σεμινάρια-εργαστήρια, το Μαθητικό Φεστιβάλ Χορογραφίας \"χόρεψέ το!\", εκπαιδευτικές ανταλλαγές κ.α.Το Πρόγραμμα λειτουργεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής - Πολιτιστικά Θέματα από το σχολικό έτος 2009-2010 ως δίκτυο συνεργασίας σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σχετικές ειδήσεις
3 mountains not to climb, από τον Σπύρο Κουβαρά και την Synthesis 748 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
26.10.2016 17:22
Ο Σπύρος Κουβαράς και η ομάδα Synthesis 748 παρουσιάζουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την παράσταση σύγχρονου χορού 3 mountains not to climb.
Διαδρομές, από το Χοροθέατρο Ακτίνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
06.06.2016 13:16
Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, το Χοροθέατρο Ακτίνα παρουσιάζει στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Xορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση «Διαδρομές», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Twisted Genders της Φένιας Αποστόλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
27.05.2016 15:37
Η Φένια Αποστόλου, μετά την συμμετοχή της στο 13ο International Dublin Gay Theatre Festival στην Ιρλανδία ως ηθοποιός, παρουσιάζει την νέα της χορογραφική δουλειά «Twisted Genders» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Κεντρική Σκηνή) την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00.
65 χρόνια Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή «Ραλλού Μάνου»: παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
25.05.2016 16:35
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί φέτος για τρίτη φορά τις παραστάσεις της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής «Ραλλού Μάνου» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της σχολής για τα 65 χρόνια από την ίδρυσή της, την Παρασκευή 27, Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Μαΐου 2016, στις 21:00.
ΠαραλοΓαί/ές: Μουσικοχορευτική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
14.04.2016 17:08
…Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί τη μουσικοχορευτική παράσταση ΠαραλοΓαί/ές, βασισμένη στα ποιητικά κείμενα των ομώνυμων δημοτικών τραγουδιών.