Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

If That s my Sin, I m Guilty

If That s my Sin, I m Guilty
Το κράμα διαφορετικών στοιχείων που αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους, χαρακτηρίζει τη δομή της συλλογής STELIOSKOUDOUNARIS, του Στέλιου Κουδούναρη, για την άνοιξη και το καλοκαίρι 2010. Η συλλογή  θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 21 Απριλίου στο Dressing Bar.

Ο πειραματισμός με νέες μορφές ντραπαρίσματος και η εμμονή με τις στενές και ενίοτε επιθετικές σιλουέτες, συνδράμουν στη δόμηση μιας νέας, καινούριας, φρέσκιας ανθρωποκεντρικής μόδας, αγνοώντας τις εφήμερες τάσεις.

Φόρμες ρευστές σαν σιρόπι, μεταλλάσονται σε μια ροκ, άγρια κομψότητα που αναδεικνύει τη σιλουέτα και την οριοθετεί με στρατηγικές ραφές ακόμα και στις φόρμες όπου το ύφασμα απέχει από το σώμα .
Ετερόκλιτα στοιχεία, συναντιόνται αρμονικά, σε ένα σταυροδρόμι ανταλλαγής πολιτισμών και πληροφοριών.

Εκεί όπου το αστικό, συναντά και συνυπάρχει με την άγρια φύση, γεννιέται το metropolitan chic.
Μια απελευθερωμένη έκφραση ντυσίματος, δυναμική και πρακτική ταυτόχρονα, που επιτρέπει στη σύγχρονη γυναίκα, να επιβιώσει στην καθημερινότητα της μεγαλούπολης, αναδεικνύοντας παράλληλα την εύθραυστη πλευρά της.

Το βαμβάκι, το μετάξι και το λινό, εναλλάσονται μεταξύ τους, προκειμένου να αποτελέσουν την κύρια βάση στα υφάσματα.

Τα χρώματα συνθέτουν μια εναλλακτική καλοκαιρινή παλέτα. Το μπεζ, το γκρι, το λευκό και το λαδί υποτάσσονται ευλαβικά στο μαύρο, που παίζει καταλυτικό ρόλο στη συλλογή ενώ η παρουσία του lime και του μπλέ εκπλήσσει ευχάριστα.

Μια κλασική μαρινιέρα μας δείχνει τις νέες τις εφαρμογές ενώ ταυτόχρονα ενα bamboo print προσεγγίζεται σύγχρονα και μινιμαλιστικά.

Το Dressing Bar (μπαρ ρούχων) δημιουργήθηκε τέλη Απριλίου του 2008 από την Βασιλική Παλιούρα και την Πόπη Ιωαννάτου, με σπουδές και επαγγελματική εμπειρία στο χώρο του marketing, της διαφήμισης και των δημοσίων σχέσεων. Bασικό concept του μαγαζιού, στο οποίο οφείλεται και η αισθητική κατανομή του (το μαγαζί είναι στημένο σαν ένα bar) είναι το γεγονός ότι οι πελάτες μπορούν να κινηθούν σε ένα ευχάριστο περιβάλλον με ατμόσφαιρα μπαρ, απολαμβάνοντας το ποτό ή τον καφέ που τους προσφέρεται.

Οι ενδυματολογικές επιλογές του Dressing Bar αποτελούνται αποκλειστικά από σχεδιαστικά ρούχα  και accessories (Paparazzi clutches,-London, Black Lilly-Denmark). Θα βρείτε ρούχα ιδιαίτερου χαρακτήρα από τις συλλογές νέων, κυρίως Ελλήνων, ταλαντούχων σχεδιαστών, όπως της Ιωάννας Κουρμπέλα, της Δημήτρια Ιωαννίδου (white delight), της Έλενας Πάυλου (Two in a Gondola), του Στέλιου Κουδούναρη κ.α.

Σχετικές ειδήσεις
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: Πρόγραμμα ξεναγήσεων από τους καλλιτέχνες
28.06.2016 15:23
Στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ξεναγήσεις στην έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
Το Πλοίο Νεράιδα: Έκθεση του Στέλιου Παναγιωτόπουλου στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας
23.06.2016 15:48
Η ατομική έκθεση γλυπτικής "Το Πλοίο Νεράιδα" του Στέλιου Παναγιωτόπουλου θα φιλοξενηθεί από τις 30 Ιουνίου 2016 στο Παλαιό Δημαρχείο της Γλυφάδας.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών
07.06.2016 11:13
Αφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (επιμέλεια: Μιχάλης Αρφαράς, διευθυντής Τομέα Χαρακτικής) από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών.
Κεραμική από την Κίνα: έκθεση με έργα της συλλογής του Μουσείου Μπενάκη
06.06.2016 16:23
Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο ελληνικό και διεθνές κοινό επιλογή αριστουργημάτων κινεζικής κεραμικής από τη συλλογή του.
Το ψηφιδωτό ως σύγχρονη τέχνη: έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα
09.02.2016 14:47
Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, εγκαινιάστηκε η διεθνής έκθεση με τίτλο «Το Ψηφιδωτό ως Σύγχρονη Τέχνη» στο αίθριο του 1ου ορόφου. Πρόκειται για μια ομαδική διεθνή έκθεση 46 καλλιτεχνών από διάφορες χώρες εκ των οποίων οι 9 από την Ελλάδα.