Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

The Lisbon Traviata

The Lisbon Traviata
The Lisbon Traviata, το εξαιρετικό έργο του Terrence Mc Nally - που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις 8 Απριλίου, στο Θέατρο Αλκμήνη - Άκης Δαβής - εστιάζει στα δυο αγαπημένα θέματα του συγγραφέα – τις διαφορετικές ανθρώπινες σχέσεις και την Μαρία Κάλλας -και ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στην κωμωδία και στο δράμα.

Νέα Υόρκη, τέλη των \'80ς. Τέσσερις άντρες βιώνουν τον έρωτα και την φιλία, την μοναξιά και την απόρριψη, την τρυφερότητα και το πάθος! Κοινός παρονομαστής φαίνεται να είναι η αγάπη για την όπερα και η λατρεία στη Μαρία Κάλλας, μια λατρεία που υποκαθιστά την πραγματική ζωή στην καθημερινότητά της και την ανάγκη για πραγματικούς ανθρώπους. Η αναζήτηση της συλλεκτικής κόπιας της Lisbon Traviata ένα βράδυ πυροδοτεί αισθήματα και αντιδράσεις…

Ο Στήβεν, εκδότης, που συγκατοικεί με τον γιατρό φίλο του Μάικλ, βρίσκει ένα βράδυ καταφύγιο στο διαμέρισμα του φίλου του Μέντι, που είναι από παλιά ερωτευμένος μαζί του. Η φαινομενικά ανώδυνη κουβέντα για την μεγάλη κοινή τους αγάτη, την Μαρία Κάλλας και την πειρατική ηχογράφηση της Lisbon Traviata που έχει ο Στήβεν στην κατοχή του, κρύβει την ανάγκη για επικοινωνία, τον φόβο της μοναξιάς και την πίκρα της απόρριψης.

Ο Στήβεν όλο το βράδυ έχει κρύψει επιμελώς από τον φίλο του ότι ο εραστής του τον έχει αντικαταστήσει με έναν νεαρό φοιτητή, τον Πωλ κι ότι την ίδια ώρα βρίσκονται μαζί στο διαμέρισμά του. Κάποια στιγμή, ο Στήβεν επιστρέφει σπίτι και βιώνει την απόγνωση για το τέλος της σχέσης του με τον Μάικλ. Όταν αποφασίζει  να τον διεκδικήσει για μια τελευταία φορά, οι δυο τους οδηγούνται σε ένα ακραίο οπερετικό φινάλε, αντάξιο εκείνου της Lisbon Traviata.

Πρωταγωνιστούν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Φαίδων Καστρής, Βασίλης Μπισμπίκης, Λευτέρης Βασιλάκης.

Σκηνοθετεί ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Σκηνικά –Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας, Επιμέλεια Κίνησης: Amalia Bennett, Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Χασιούρας, Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου.

Σχετικές ειδήσεις
Άλκηστις του Ευριπίδη, στο θέατρο Αλκμήνη
04.11.2016 15:42
Η «Άλκηστη» του Ευριπίδη του θεάτρου των Vivi, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι, επιστρέφει από την Avignon της Γαλλίας στο Black Box του θεάτρου Αλκμήνη.
Τα 5 Στοιχεία, με την Άννα Μπουρμά στο θέατρο Αλκμήνη
07.10.2016 10:06
Η μουσικοθεαματική παράσταση «Τα 5 στοιχεία» μετά τα συνεχόμενα sold out την Άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι 2016, ξεκινά το νέο κύκλο εμφανίσεων της στο θέατρο «Αλκμήνη» στο Γκάζι, από 12 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη.
Μπέκετ _ Παράθυρο της ομάδας Atomic No6 στην Πάτρα
27.04.2016 14:20
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο διαμέρισμα της οδού Τσιμισκή 28-30 στη Νεάπολη Εξαρχείων, η παράσταση Μπέκετ_Παράθυρο της ομάδας Atomic No6, ετοιμάζει μια μικρή περιοδεία για να παρουσιαστεί και σε άλλα σπίτια, της Ελλάδας και όχι μόνο!
Μια μέρα, όπως κάθε μέρα... της Λένας Κιτσοπούλου στο Μικρό Παλλάς
14.04.2016 14:37
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη παράσταση στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», τα Αθηναϊκά Θέατρα, παρουσιάζουν το πολυσυζητημένο έργο της Λένας Κιτσοπούλου «Μια μέρα, όπως κάθε μέρα, σε ένα διαμέρισμα από τα χιλιάδες διαμερίσματα της Αθήνας, αυτά με τα κουφώματα ασφαλείας και τους βολικούς καναπέδες τους, σε κατάσταση αμόκ. Ή η ανουσιότητα του να ζεις», στο θέατρο Μικρό Παλλάς.
Τυφλόμυγα από το Θέατρο του ‘Αλλοτε στο θέατρο Αλκμήνη
17.03.2016 15:28
Η πρώτη παράσταση στην Ελλάδα βασισμένη στο απόλυτο σκοτάδι με τίτλο Τυφλόμυγα, παρουσιάζεται από το Θέατρο του ‘Αλλοτε στο Θέατρο Αλκμήνη από την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016.