Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Celebration

Celebration

Το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά – Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και ο Δημήτρης Αντωνίτσης παρουσιάζουν την έκθεση Celebration στο χώρο του Μουσείου Άλεξ Μυλωνά στην Αθήνα από τις 13-3 έως τις 9-5. Θα εκτεθούν έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα στο χώρο του Σαχτούρειου Γυμνασίου της Ύδρας στο πλαίσιο Hydra School Projects.

 

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στα δέκα χρόνια λειτουργίας του Hydra School Projects και παρουσιάζει στο κέντρο της Αθήνας, επιλογές από τις δέκα εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα καλοκαίρια στην Ύδρα.

Κάθε καλοκαίρι, το Hydra School Projects στρέφει τα φιλότεχνα βλέμματα στο νησί και μετατρέπει την Ύδρα σε μια πλατφόρμα εικαστικών συνομιλιών ανάμεσα σε Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες . Πολλοί  από τους δημιουργούς, πρωτοεμφανίστηκαν στο HSP και καταξιώθηκαν στο ευρύ κοινό, προσελκύοντας το ενδιαφέρον φιλότεχνων και συλλεκτών.

Ταυτόχρονα, το HSP ταξιδεύει και στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε διεθνείς φουάρ τέχνης (CIGE - Πεκίνο, FlashArt Fair - Μιλάνο, Scope - Νέα Υόρκη) εντείνοντας τον εικαστικό διάλογο μεταξύ Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Η επιτυχία του HSP, που εδώ και 10 χρόνια προβάλλει και προωθεί την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, έχει ως αποτέλεσμα την ίδρυση του προγράμματος artist in residence που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος (Άνοιξη – Καλοκαίρι 2010) με την υποστήριξη του δήμου Ύδρας.

Σχετικές ειδήσεις
Λήξη για τέσσερις εκθέσεις του ΚΜΣΤ και ένα finissage!
22.02.2017 10:33
Τελευταίες μέρες λειτουργίας για τέσσερις εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης) και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.
Το σώμα και άλλες μικρές ιστορίες. H περφόρμανς στις Συλλογές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην Κρήτη
22.11.2016 11:36
To Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, εγκαινιάζει την έκθεση με τίτλο “Το σώμα και άλλες μικρές ιστορίες. Η περφόρμανς στις Συλλογές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης”.
Το νέο πρόγραμμα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
29.09.2016 17:37
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πραγματοποιήσε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασε το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της περιόδου 2016 - 2017, αλλά και τον απολογισμό της προηγούμενης σεζόν 2015 - 2016, υπό τη νέα του Διεύθυνση. Μια χρονιά που πέρασε όπου έγινε σημαντικό έργο για το μουσείο και μία χρονιά που έρχεται με νέο πρόγραμμα, αλλά και νέο όραμα και αισιοδοξία.
«Εννέα Ρωσικές Ιστορίες» για το καλοκαίρι ...στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
15.07.2016 11:36
Εννέα σύγχρονοι Ρώσοι καλλιτέχνες, με εννέα δικές τους εικαστικές ιστορίες θα φιλοξενούνται για όλο το καλοκαίρι στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2016.
Αναδρομική έκθεση για τον Γιώργο Ζογγολόπουλο στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου
15.04.2016 12:36
Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή οργανώνει στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Άνδρου γι’ αυτό το καλοκαίρι μια αναδρομική έκθεση στο έργο του διακεκριμένου γλύπτη, Γιώργου Ζογγολόπουλου, με τίτλο "Η ασίγαστη πλησμονή στο αχανές της αφαίρεσης".