Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Απιστίες, της Βίντα Ογκνιένοβιτς

Απιστίες, της Βίντα Ογκνιένοβιτς

Ο Πρέσβης της Σερβίας κ. Dragan Zupanjevac και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, καλούν το κοινό στην παρουσίαση του βιβλίου της Βίντα Ογκνιένοβιτς, με τίτλο, Απιστίες, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, στις 8.00 στην Πρεσβεία της Σερβίας.

Η Σέρβα Βίντα Ογκνιένοβιτς γεννήθηκε το 1941 στο χωριό Ντούμποτσκα. Σπούδασε συγκριτική λογοτεχνία και σκηνοθεσία θεάτρου, κινηματογράφου και τηλεόρασης στο Βελιγράδι. Συγγραφέας, σκηνοθέτρια, πολιτικός και διπλωμάτης, έχει λάβει πλήθος διακρίσεων για το συγγραφικό της έργο , ενώ πεζογραφήματα και θεατρικά της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Σήμερα είναι πρέσβειρα της χώρας της στη Δανία. Το βιβλίο της Απιστίες έχει ανακηρυχθεί το πιο δημοφιλές βιβλίο της χρονιάς (2006) από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Σερβίας.

Οι Απιστίες έχουν ως θέμα την ιστορία μιας επιτυχημένης σαραντάχρονης γυναίκας, της Αμαλία Κόγιτς, που μοιάζει να έχει κατακτήσει την πολυπόθητη ισορροπία της στον γάμο της καθώς και στη σχέση με τους γονείς της, την οποία ούτε η αποκάλυψη της υιοθεσίας της κατάφερε να κλονίσει. Όλα θα ανατραπούν ωστόσο όταν η Αμαλία έρθει σε επαφή με τη βιολογική της μητέρα και τον ετεροθαλή αδελφό της.

Στην παρουσίαση θα μιλήσει, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, ενώ το βιβλίο θα προλογίσει η μεταφράστρια του, Μαρία Κεσίνη.

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου
10.02.2017 10:05
Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και ο συγγραφέας Ανδρέας Αντωνίου , σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Το παρελθόν ενός συγγραφέα" την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 στο Καφέ Θέα/tro στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης.
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τάκη Θεοδωρόπουλου στον Ιανό
22.11.2016 10:29
Ο Ιανός και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τάκη Θεοδωρόπουλου Στη χώρα του περίπου. Περίπου σύγχρονη, περίπου ευρωπαϊκή, περίπου πλούσια την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016, στο βιβλιοπωλείο Ιανός.
Παρουσίαση βιβλίου-CD
10.10.2016 10:31
Ένας χρόνος πέρασε σχεδόν από την επίσημη κυκλοφορία της ποιητικής συλλογής “Δεν ήσουν εσύ για επανάσταση” από τις Εκδόσεις Εντύποις, και ο συγγραφέας -Γιώργος Καββαδίας- καλεί τους αναγνώστες του βιβλίου, αλλά και τους λάτρεις της φωτογραφίας, της μουσικής και του κινηματογράφου σε μια γιορτή!
Η Αναστασία Καλλιοντζή στο 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο
30.08.2016 09:57
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και η συγγραφέας Αναστασία Καλλιοντζή σας περιμένουν την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016, στο περίπτερο των εκδόσεων Μεταίχμιο (αρ. 40-42-44), στο 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο.
Ο συγγραφέας Guy Verhofstadt στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
25.02.2016 10:39
Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος διοργανώνουν, παρουσίαση του βιβλίου ''Η ασθένεια της Ευρώπης και η αναγέννηση του ευρωπαϊκού ιδανικού'' που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.