Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Nasa Funk live στην Αθήνα!

Nasa Funk live στην Αθήνα!
Οι δυναμικοί Nasa Funk από τη Θεσσαλονίκη προσγειώνουν επιτέλους το διαστημόπλοιο τους στην Αθήνα. Η κατά γενικότερη ομολογία, καλύτερη funk μπάντα της Β. Ελλάδας, έρχονται να απογειώσουν και το κοινό της Αθήνας με δύο εκρηκτικές on stage συναυλίες: την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στη Μύγα και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στο Αλάβαστρον.

Σχηματίστηκαν το 1999 στη Θεσσαλονίκη. Παίζουν ρυθμικό, δυναμικό funk. Το σημερινό σχήμα της μπάντας αποτελούν οι: Γιώργος Perin Τσοπάνογλου  (φωνή), Χάρης Καπετανάκης (άλτο + τενόρο σαξόφωνο), Γιάννης Μαρίνος (τρομπόνι), Αλέκος Παπουλίδης (κιθάρα), Κώστας Χασιώτης (μπάσο, φωνητικά) και Νίκος tourbis Κιουρκτσής (τύμπανα, κρουστά, φωνητικά).

Μέλη παλαιότερων γνωστών συγκροτημάτων της μουσικής σκηνής της πόλης (Lone Stars, Kashmir, Grasshoppers, Soulfire, Ξάξακες, Aroma Caribe, Εμιγκρέ, Επισκέπτες κ.α.), έχουν συμμετάσχει σε αρκετά σημαντικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ το βιογραφικό τους περιλαμβάνει πολλές support εμφανίσεις και συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες (James Brown, B. B. King, Dr Feelgood, Godfathers, Mick Taylor, Alvin Lee, Snowy White κ.α.) καθώς και αρκετές δισκογραφικές παρουσίες.

Με έδρα τους τη Θεσσαλονίκη, όπου εμφανίζονται τακτικά, έχουν παίξει σε μικρά club της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής αλλά και σε μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους στις περισσότερες μεγάλες πόλεις τόσο στη βόρεια  Ελλάδα, όσο και στην Αθήνα, στην Κρήτη και αλλού. Τα τελευταία χρόνια, με τις εμφανίσεις τους στο «Μύλο» της Θεσσαλονίκης, έχουν αποκτήσει ένα δυναμικό κοινό, που τους ακολουθεί σε κάθε τους εμφάνιση στην πόλη.

Έχουν συνεργαστεί με τους Warriorz, ένα hip hop σχήμα της Θεσσαλονίκης, σε αρκετά live, παντρεύοντας το hip hop με τη funk. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας κυκλοφορεί σε cd, από το Νοέμβριο του 2005, με γενικό τίτλο «Hippofunkochoerus» (διανομή από την Κίνηση). Το cd έχει αποσπάσει θετικότατες κριτικές από τον τύπο και τα ΜΜΕ.

Έχουν ανοίξει επίσης τις συναυλίες του Milo z (Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς, Απρίλιος 2004, Αποθήκη του Μύλου, Απρίλιος 2004 και Principal Theater Οκτώβριος 2007).

Αυτή τη στιγμή ετοιμάζουν την καινούργια τους δισκογραφική δουλειά, η οποία σταδιακά εντάσσεται στο play list τους και θα αποτελέσει –όταν ηχογραφηθεί– το υλικό για το επόμενο cd τους.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Allah - Las live σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο
04.11.2016 14:50
Οι Allah - Las επιστρέφουν στην Ελλάδα για τρία live σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο!
Το φαινόμενο LP live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!
04.08.2016 13:40
Το απόλυτο μουσικό viral LP έρχεται live το Σεπτέμβριο 2016 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!
Οι ΕΚΜΕΚ live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
22.02.2016 12:31
Οι ΕΚΜΕΚ, ένα από τα δυναμικότερα νέα ελληνικά συγκροτήματα, επιστρέφουν την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 στο club του Σταυρού του Νότου στην Αθήνα και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 στην Μαύρη Τρύπα στην Θεσσαλονίκη.
Οι Electric Litany live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
15.01.2016 10:10
Με δύο live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο, ανανεώνουν οι Electric Litany την επαφή τους με το ελληνικό κοινό.
Οι God Is An Astronaut live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
24.12.2015 15:51
Οι God Is An Astronaut, μία από τις κορυφαίες instrumental μπάντες του πλανήτη τα τελευταία χρόνια, επιστρέφουν στη χώρα μας! Οι Ιρλανδοί post-rockers θα πραγματοποιήσουν δύο μεγάλες συναυλίες στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα!