Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Όταν ο Μακ συνάντησε την Μπεθ

Όταν ο Μακ συνάντησε την Μπεθ
Ο Πολυχώρος Δίπυλον παρουσιάζει το έργο Όταν ο Μακ συνάντησε την Μπεθ, βασισμένο στον Macbeth του William Shakespeare, σε απόδοση, διασκευή και σκηνοθεσία της Ράιας Μουζενίδου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στη Λευκή Αίθουσα.

Η διασκευή και η παράσταση , πήρε στα σοβαρά υπόψη της, την παρατήρηση του Freud, ότι ο Macbeth και η λαίδη του αποτελούν έναν ενιαίο χαρακτήρα χωρισμένο σε δύο θεατρικά πρόσωπα. Έχουμε δύο ερμηνείες μπλεγμένες σε μια φωνή . Δύο καρδιές που συμπληρώνοντας η μια την άλλη φτιάχνουν ένα συνταρακτικό καρδιογράφημα του φόνου.

O Mac και η Beth προσπαθούν να ισορροπήσουν σε μια ξεχαρβαλωμένη τραμπάλα και τσακίζονται.
 
Ο Shakespeare στο έργο Macbeth ασχολείται κυρίως με: Τον Φόνο, σαν δικαίωση και ισόβια καταδίκη στον  Τρόμο. Την Μοίρα (διάβολος ή θεός), που παίζει με τους ανθρώπους (μαριονέτες στα ηνία των υπερφυσικών δυνάμεων). Την Ύβρη, (πρόκληση των ανθρώπων στους Θεούς). Μια δοκιμασία και ένα παιχνίδι  δύναμης με προδιαγεγραμμένη ήττα. Λέξεις - θεατρικά πρόσωπα που ταράζουν, αφυπνίζουν, συνυπάρχουν.

Η ακατανίκητη διάθεση για παιχνίδι, μας παρέσυρε σε μια παράσταση με πέντε ηθοποιούς, έναν μουσικό και δεκαπέντε ρόλους που εναλλάσσονται στην σκηνή , παίζοντας, τραγουδώντας και χορεύοντας, για περίπου μιάμιση ώρα.

Ένα θεατρικό έργο που μοιάζει να γεννιέται μέσα από ένα παραμύθι του μυαλού. Μια παράσταση που αφυπνίζει διασκεδάζοντας.

Παίζουν: Στέλιος Ξανθουδάκης, Στέλλα Μπαλωμένου, Στέφανος Αχιλλέως, Αναστασία Μολυβδά, Ραϊα Μουζενίδου. Μουσική και σκηνική παρουσία: Σταύρος Μητρόπουλος (Dirty Granny Tales)

Σχετικές ειδήσεις
Ο
19.01.2017 16:03
Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει την παράσταση των MANETUWAK, ΟΘΕΛΛΟΣ: Ο ΜΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ του William Shakespeare σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Αχτάρ - Παναγιώτη Μπρατάκου.
Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2 στο θέατρο Άλφα - Ιδέα
28.09.2016 14:09
Η μεγάλη θεατρική επιτυχία «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», διασκευή του ομώνυμου έργου του William Shakespeare από την Ομάδα Θεάτρου «ΙΔΕΑ» μετά από τρεις εξαιρετικά επιτυχημένες θεατρικές σεζόν σε Ελλάδα και εξωτερικό, συνεχίζει στο θέατρο Άλφα – Ιδέα, από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016.
Με το ίδιο μέτρο, του William Shakespeare από τους C. for Circus στο Black Box
12.05.2016 13:55
Η ομάδα C. for Circus ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη και στο Θέατρο Black Box για να παρουσιάσει το έργο του William Shakespeare, Με το ίδιο μέτρο.
Εγκλωβισμένες, του Θανάση Χλιάρα στο Θέατρο Αλκμήνη
21.04.2016 15:42
Το Θέατρο Αλκμήνη φιλοξενεί το έργο του Θανάση Χλιάρα, Εγκλωβισμένες (Όταν η Αντιγόνη συνάντησε την Ιφιγένεια...).
Το χειμωνιάτικο παραμύθι, του Σαίξπηρ από την ομάδα Νοσταλγία στο Rabbithole
18.03.2016 17:01
Το έργο του William Shakespeare ανεβαίνει στο RABBITHOLE με μία μόνο ηθοποιό επί σκηνής.