Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Έκθεση των Κων. Πάτσιου και Μπάμπη Παπαγιάννη

Έκθεση των Κων. Πάτσιου και Μπάμπη Παπαγιάννη
Η γκαλερί Artis Causa στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει με την έκθεση ΚΟΥΚΟΥ την καινούργια δουλειά του Κωνσταντίνου Πάτσιου και του Μπάμπη Παπαγιάννη από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου σε επιμέλεια της Μαρίας Κενανίδου.

Τα έργα τους, οχήματα διάδοσης μιας τρυφερά ανατρεπτικής και παιγνιώδους  διάθεσης, επίτοιχα, γλυπτικά αντικείμενα και κατασκευές, με την βοήθεια συνειρμικών στοιχείων στους τίτλους των έργων, αποκωδικοποιούν με χιούμορ. οικειότητα και αποκαλυπτική διάθεση τα εννοιολογικά και ιδεολογικά σχήματα, λειτουργούν άρτια ως επεξηγηματικοί υπαινιγμοί, ενισχύοντας τον καυστικό, περιπαικτικό σχολιασμό, και ένα βουβό ειρωνικό γέλιο.

Στις συνθέσεις αυτές, χρησιμοποιούν ανορθόδοξα υλικά συνεργώντας έτσι, στην κατάργηση της καθιερωμένης μορφολογικής τους οντότητας γνέφοντας με το χαρακτηριστικό πολυσήμαντο επιφώνημα αφύπνισης ΚΟΥΚΟΥ!

Αρνούμενοι συμβατότητες, προλήψεις, προκατασκευασμένα ιδεολογικά στερεότυπα, και σχήματα, προσδίδουν συμβολικό περιεχόμενο, εμποτισμένο με σπέρμα αμφισημίας υπονομεύουν καυτηριάζουν με μία προσωπική ανατρεπτική εκδοχή, το απονευρωμένο, εθιστικό σύγχρονο life style και ο,τιδήποτε μπορεί να απειλήσει τα σύνορα της ανεξαρτησίας τους.

Σχετικές ειδήσεις
Bitten: Έκθεση της Δέσποινας Κωνσταντίνου στην Γκαλερί Cube
25.05.2016 12:39
Η Γκαλερί Cube, ξεκινά τη συνεργασία με την εικαστικό Δέσποινα Κωνσταντίνου παρουσιάζοντας την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 τη δουλειά της, στην ατομική έκθεση με τίτλο “Bitten”.
Ροές: έκθεση της Άννας - Μαρίας Σαμαρά και του Κωνσταντίνου Φαζού στη γκαλερί CAN
09.05.2016 11:45
Η έκθεση στη γκαλερί CAN με τίτλο Ροές φέρνει κοντά τη δουλειά δύο εικαστικών από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι δεν έχουν συναντηθεί ποτέ, εργάζονται σε διαφορετικά μέσα (το σχέδιο και τη γλυπτική) παρ’ ολ’ αυτά μοιράζονται σκέψεις, ιδέες και κυρίως το ενδιαφέρον για τα μορφοπλαστικά χαρακτηριστικά της γραμμής που στο έργο τους μέσα από την επανάληψη μετουσιώνεται σε σχήμα, σώμα, ύλη και εν τέλει δημιουργεί ενωμένη μία ενιαία οντότητα στο χώρο.
The Lost Parthenon: έκθεση του Κωνσταντίνου Πάτσιου στο Παρίσι
22.02.2016 17:06
Μετά την ατομική του έκθεση “The Twisted Odyssey” στο Λονδίνο, ο Κωνσταντίνος Πάτσιος παρουσιάζει τη νέα σειρά έργων του με τίτλο “The Lost Parthenon", στη Melkart Gallery, στο Παρίσι, τον Απρίλιο του 2016, υπό την επιμέλεια της Λεώνη Γαβρία.
Das Schloß: έκθεση του Μπάμπη Παπαγιάννη στην αίθουσα τέχνης έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου
08.01.2016 11:27
Η αίθουσα τέχνης «έ κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου», εγκαινιάζει την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Μπάμπη Παπαγιάννη με τίτλο «Das Schloß».
Ίχνο – Στοιχεία: Έκθεση των Αντωνίου, Μπογδάνου και Πάτσιου στην γκαλερί Λόλα Νικολάου
04.12.2015 15:37
Ο Νικόλας Αντωνίου, η Όλγα Μπογδάνου και ο Κωνσταντίνος Πάτσιος από 17Δεκέμβρη 2015 έως 16 Ιανουαρίου 2016, παρουσιάζουν μια νέα σειρά έργων τους, στη γκαλερί Λόλα Νικολάου.