Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Η Αθήνα ακόμα εμπνέει!

Η Αθήνα ακόμα εμπνέει!
Εννέα δημιουργοί με διαφορετικές προσεγγίσεις αναδεικνύουν την όμορφη πλευρά της πολύβουης Αθήνας στην έκθεση που παρουσιάζει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων από 2 έως 4 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό του Κέντρο Μελίνα .

Επτά φωτογράφοι και δύο δημιουργοί κόμικ, ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης, περπάτησαν στα στενά και τις πλατείες, αποτύπωσαν σκηνές με το φακό τους και σκιτσάρανε τους ρυθμούς και τις εικόνες της.

Βρέθηκαν σε πεζόδρομους, κάθισαν σε τραπέζια κάτω από δέντρα, πλάι σε τοίχους νεοκλασικών αλλά και κτίσματα σύγχρονης αρχιτεκτονικής με έντονα χρώματα και μυρωδιές λουλουδιών.

Βρήκαν τοίχους ζωγραφισμένους με ασυνήθιστα σχήματα να τους ομορφαίνουν,
είδαν την πόλη με μία άλλη ματιά και άλλη διάθεση. Οι επτά με τις φωτογραφικές μηχανές στο χέρι, κλικάρανε πολλά καρέ, οι δύο κομιξάρανε μία ιστορία και όλοι μαζί μας παρουσιάζουν την καλοκαιρινή Αθήνα δίνοντάς εναλλακτική διάσταση στην καθημερινότητα της γκρίζας πόλης.

Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη της όμορφης πλευράς της πόλης μέσα από τις εννιά διαφορετικές προσεγγίσεις σε 75 περίπου έργα, οι οποίες αποτελούν προϊόντα σκέψης και έμπνευσης νέων ανθρώπων.

Σχετικές ειδήσεις
Ξεναγήσεις στην έκθεση
16.12.2016 15:23
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), η Ουγγρική Ακαδημία Τεχνών, με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Αθήνα παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας Ανιχνεύσεις και φωτογραφικά αρχεία: Αρχεία Ζωής, στη Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο κτίριο Πειραιώς, από τις 19 Οκτωβρίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017.
Η Παράσταση: ο ΝΕΟΝ παρουσιάζει το έργο του Ζάφου Ξαγοράρη
29.11.2016 13:23
Η ιστορική παράσταση Το Μεγάλο μας Τσίρκο αποτελεί το σημείο εκκίνησης για τον Ζάφο Ξαγοράρη και το έργο του ‘Η Παράσταση’, σε επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου, που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ τον Δεκέμβριο 2016.
Flying over the Abyss – Η Υπέρβαση της Άβυσσος: η έκθεση του ΝΕΟΝ στο Ωδείο Αθηνών
08.11.2016 13:21
Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ παρουσιάζει την έκθεση ‘Flying over the Αbyss – Η Υπέρβαση της Άβυσσος’ και στην Αθήνα, στον νέο χώρο πολιτισμού του Ωδείου Αθηνών, από τις 18 Νοεμβρίου 2016 έως τις 31 Ιανουαρίου 2017.
Έκθεση του Πέτρου Νικόλτσου στο Project Space του six d.o.g.s
02.06.2016 15:05
O Πέτρος Νικόλτσος θα παρουσιάσει για τέταρτη φορά έργα του στους τοίχους του Project Space του Six d.o.g.s. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 ως τις 12 Ιουνίου 2016.
Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Εικονογραφία του Έρωτα: έκθεση στον Αστρολάβο - δεξαμενή
24.02.2016 15:05
Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 20:30, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ – δεξαμενή η ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με τίτλο Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Εικονογραφία του Έρωτα.