Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Υπερβόρειες διαθλάσεις της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής

Υπερβόρειες διαθλάσεις της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του εγκαινιάζεi ετήσιους κύκλους διαλέξεων και εκθέσεων διεθνούς αρχιτεκτονικής. Ο πρώτος κύκλος ξεκινά με Δανία, Νορβηγία, Σουηδία και Φινλανδία σε οκτώ διαλέξεις και τρεις εκθέσεις.

Οι κύκλοι αυτοί αποτελούν θεματικές ενότητες, καθώς επιδιώκουν να παρουσιάσουν τη σύγχρονη αρχιτεκτονική χωρών με κοινά χαρακτηριστικά, γεωγραφικά, γλωσσικά, καλλιτεχνικά, πολιτισμικά ή άλλα.

Ο πρώτος κύκλος διαλέξεων και εκθέσεων αφορά τις Βόρειες χώρες, ή με την ευρύτερη έννοια την αρχιτεκτονική της Σκανδιναβίας.

Μετά τις μεγάλες ιστορικές μορφές της σκανδιναβικής αρχιτεκτονικής (Aalto, Asplund, Saarinen, Jacobsen, Utzon), το σημερινό αφιέρωμα επικεντρώνεται στους σύγχρονους πρωταγωνιστές της αρχιτεκτονικής των Βόρειων χωρών.

Θα έχουμε έτσι την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από διάσημους σήμερα σκανδιναβούς αρχιτέκτονες την ανάλυση του έργου τους και να διαπιστώσουμε την ποικιλία των προσεγγίσεων, των σχεδιαστικών επιλογών, των γλωσσικών ιδιωμάτων, των τεχνικών λύσεων και των σχέσεων με το τοπίο που συνθέτουν το παλίμψηστο μιας από τις πιο προνομιούχες περιοχές του πλανήτη στο επίπεδο της ανάπτυξης της αρχιτεκτονικής ποιότητας.

Σχετικές ειδήσεις
Αμερικάνικα Βραβεία Αρχιτεκτονικής: Έκθεση στο Contemporary Space Athens
25.11.2016 14:59
Tα Αμερικανικά βραβεία Αρχιτεκτονικής είναι τα μεγαλύτερα βραβεία στις ΗΠΑ, βραβεύοντας ουρανοξύστες, εμπορικά, κτίρια, πολεοδομικά σχέδια που επιτυγχάνουν ένα υψηλό πρότυπο αριστείας στο σχεδιασμό, την κατασκευή, τη βιωσιμότητα και την προώθηση της βέλτιστης πρακτικής σε όλα τα είδη ανάπτυξης ακινήτων για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016
13.09.2016 14:42
Τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής – International Architecture Awards 2016 που αποτελούν τη μεγαλύτερη διάκριση στον τομέα της αρχιτεκτονικής για περισσότερο από μια δεκαετία απονέμονται και παρουσιάζονται φέτος στην Αθήνα, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.00, στο Divani Palace Acropolis.
Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016
19.07.2016 13:30
Το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design και το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies βράβευσαν πάνω από 130 νέα κτίρια από 43 χώρες για τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής για το 2016.
30 χρόνια ελληνικής αρχιτεκτονικής σε έκθεση στο Τελλόγλειο
08.06.2016 13:49
Μία ενδιαφέρουσα διαδρομή στη σύγχρονη ελληνική αρχιτεκτονική μέσα από αστικές και εξοχικές κατοικίες, ξενοδοχεία, συγκροτήματα γραφείων, μουσεία και άλλα δημόσια κτίρια, επιχειρείται στην έκθεση 30 χρόνια αρχιτεκτονικής στο ΚΤΙΡΙΟ, που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, στις 19.00, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Réinventer Paris: Έκθεση αρχιτεκτονικής στο Contemporary Space Athens
05.05.2016 15:27
Το Chicago Athenaeum Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει και σας προσκαλεί στην έκθεση αρχιτεκτονικής με τίτλο “Réinventer Paris".