Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Λήδα Παπακωνσταντίνου για πάντα!

Λήδα Παπακωνσταντίνου για πάντα!
Παρεμβάσεις με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, video art και κατασκευές αναπαράγοντας τον αρχαίο μύθο της αρπαγής της κόρης και της καθόδου στον Άδη. Το έργο της Λήδας Παπακωνσταντίνου , με τίτλο Για πάντα, αναπτύσσεται στο σύνολο του χώρου του Παλιού Ελαιουργείου, καλύπτοντας περίπου 5.000 μ2.

Στα πλαίσια μιας πρωτοβουλίας που ξεκίνησε το 2004 για προβολή και αξιοποίηση των ανενεργών βιομηχανικών κτιρίων της Ελευσίνας τα Αισχύλεια φιλοξενούν κάθε χρόνο καταξιωμένους εικαστικούς καλλιτέχνες , διαθέτοντας τους το χώρο και την υλικοτεχνική υποδομή για να εκφραστούν δημιουργικά και να παρουσιάσουν την δουλειά αναδεικνύοντας ταυτοχρόνως την αρχιτεκτονική κληρονομιά της περιοχής.

Φέτος η Λήδα Παπακωνσταντίνου, παρεμβαίνοντας με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, video art και  κατασκευές σε μία έκταση 5.000 τ.μ στις ανενεργές βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Παλαιού Ελαιουργείου θα δημιουργήσει μια μοναδική εγκατάσταση, αναπαράγοντας τον αρχαίο μύθο της αρπαγής της κόρης και της καθόδου στον Άδη. 

Ο μύθος δεν εικονογραφείται αλλά λειτουργεί υπαινικτικά στους θεατές μέσω των στοιχείων του πυρήνα του (ήτοι το φως και η απουσία του, ο ήχος και απουσία του, το χρώμα και η απουσία του, ο χρόνος και η απουσία του, ο χώρος και η απουσία του, το βατό και το άβατο), μέσω της εναλλαγής φωτός- σκιάς - σκότους και του παιχνιδίσματος ήχων-σιωπής, κατά μήκος μιας  κλιμακούμενης κυκλικής πορείας στις ανενεργές εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Σχετικές ειδήσεις
Τα πάντα ρεί ?: Έκθεση καλλιτεχνικού κοσμήματος της ομάδας J.A.W. στην Ena Art Gallery
23.06.2016 14:07
Η ομάδα καλλιτεχνικού κοσμήματος J.A.W. Jewellery Art Workers συμμετέχει στην 1st ΑTHENS JEWELRY WEEK με την έκθεση “Τα πάντα ρεί ?”, από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2016, στην Ena Art Gallery.
Έκθεση Νέων Εικαστικών 65+ στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
25.05.2016 16:43
Τρία χρόνια με πολλές κατασκευές, συζητήσεις και αναζητήσεις στα 2D και 3D εικαστικά εργαστήρια για άτομα άνω των 65 ετών, καταλήγουν σε μία έκθεση με έργα από τους συμμετέχοντες Νέους εικαστικούς.
Πάντα Ρει: έκθεση των Herbert Mehler και Sonja Edle von Hoessle στο Φουγάρο
19.05.2016 11:59
Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 η FOUGARO THE GALLERY Nafplion εγκαινιάζει μια μεγάλη έκθεση των καταξιωμένων Γερμανών καλλιτεχνών Herbert Mehler και Sonja Edle von Hoessle, σε συνεργασία με την Tammen & Partner Gallerie, με τίτλο «Πάντα Ρει».
Typo: έκθεση της Νίνας Παπακωνσταντίνου στις Kalfayan Galleries
08.04.2016 17:10
Οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν την ατομική έκθεση της εικαστικού Νίνας Παπακωνσταντίνου με τίτλο “Typo”. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016, 20.00 – 22.00.
3 Παπακωνσταντίνου, Θοδωρής, Λίτσα, Λήδα: έκθεση της Λήδας Παπακωνσταντίνου στο Φουγάρο
15.03.2016 15:51
Το Σάββατο 2 Απριλίου η FOUGARO THE GALLERY Nafplion εγκαινιάζει μια μεγάλη έκθεση – εγκατάσταση της Λήδας Παπακωνσταντίνου, με τίτλο «3 Παπακωνσταντίνου, Θοδωρής, Λίτσα, Λήδα».