Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Με τα μάτια της Rudina Proda

Με τα μάτια της Rudina Proda
Μία ιδιαίτερη έκθεση ζωγραφικής με έργα της βραβευμένης καλλιτέχνιδος Rudina Proda, διοργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων από τις 15 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2009 στο Πνευματικό Κέντρο. Η έκθεση έχει τίτλο Δρόμοι Ζωής .

Η Proda μέσα από τη ζωγραφική δηλώνει τη βαθιά θέληση της για τη ζωή, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η τέχνη μετατρέπεται σε αντικείμενο έκφρασης και αγάπης από άτομα με δυσκολίες συνεννόησης και επικοινωνίας.

Η Rudina Proda κατάγεται από τα Τίρανα, όπου ζει και έχει το δικό της ατελιέ. Τα υλικά που χρησιμοποιεί συνήθως  στις δημιουργίες της είναι  χρωματικά μολύβια, γραφίτης, παστέλ, τέμπερα, ακριλικό, στυλό, λάδια κ.α. Αυτά αποτελούν και τα εργαλεία για να εκπληρώσει το σκοπό της, που δεν είναι μόνο η ζωγραφική ως καλλιτεχνική ανησυχία αλλά η ανάδειξη του τρόπου με τον οποίο καθιστά πιο εύκολη την επικοινωνία της με τον κόσμο. Μέσα από το αυθεντικό της ταλέντο αποκαλύπτει την προσωπική της ταυτότητα και υποδηλώνει τις αντιλήψεις της για τη ζωή, ταυτίζοντας την με την τέχνη της ζωγραφικής, στην οποία υπάρχει ως ελεύθερο πνεύμα.

Έχει ζωγραφίσει πάνω από 3.000 έργα, τα όποια έχουν ταξιδέψει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και έχουν κερδίσει, εκτός από την εκτίμηση και το  θαυμασμό του κοινού και των κριτικών τέχνης, πολλά βραβεία και διακρίσεις.

Σχετικές ειδήσεις
Good Buy Human: έκθεση της Carly Mark στη γκαλερί The Breeder
15.06.2016 12:20
Η ατομική έκθεση της Carly Mark «Good Buy Human» που παρουσίαζεται στο δευτερο όροφο της γκαλερί The Breeder, είναι αποτέλεσμα της διαμονής της καλλιτέχνιδας στην Αθήνα, στα πλαίσια του The Breeder Residency Program -που επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου- και επικεντρώνεται σε ζωγραφική, γλυπτά, βίντεο και εγκαταστάσεις με σημείο αναφοράς την εμμονή της Carly Mark στην εταιρία ζαχαρωτών Haribo. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος.
Ημερολόγια χωρίς ημερομηνία: έκθεση του Ahmet Yeşil στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα
01.02.2016 14:33

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας Αθηνών – Πειραιώς διοργανώνουν την έκθεση ζωγραφικής «Ημερολόγια χωρίς ημερομηνία» του κορυφαίου Τούρκου ζωγράφου Ahmet Yeşil, που θα παρουσιαστεί από 5 έως 15 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».
Με άλλη ματιά: Έκθεση της Ειρήνης Παπαδημητρίου στην γκαλερί 7
24.12.2015 12:22
Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 η γκαλερί « 7 » παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της ζωγράφου ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με τίτλο «Με άλλη ματιά».
Πολυτεχνείο 1973: έκθεση φωτογραφίας στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων
05.11.2015 14:51
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και οι εκδόσεις FLIPPRESS σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας «Πολυτεχνείο 1973» από τα αρχείο του φωτορεπόρτερ Βασίλη Καραγεώργου, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας από 13 έως 29 Νοεμβρίου.
Τρεις γενιές ελληνικής Ζωγραφικής – Χαρακτικής: έκθεση στην Πινακοθήκη Αθηναίων
29.10.2015 17:00
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου μας προσκαλούν στα εγκαίνια της μεγάλης εικαστικής έκθεσης Τρεις γενιές ελληνικής Ζωγραφικής – Χαρακτικής, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7.00 μ.μ. στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων.