Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Με τα μάτια της Rudina Proda

Με τα μάτια της Rudina Proda
Μία ιδιαίτερη έκθεση ζωγραφικής με έργα της βραβευμένης καλλιτέχνιδος Rudina Proda, διοργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων από τις 15 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2009 στο Πνευματικό Κέντρο. Η έκθεση έχει τίτλο Δρόμοι Ζωής .

Η Proda μέσα από τη ζωγραφική δηλώνει τη βαθιά θέληση της για τη ζωή, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η τέχνη μετατρέπεται σε αντικείμενο έκφρασης και αγάπης από άτομα με δυσκολίες συνεννόησης και επικοινωνίας.

Η Rudina Proda κατάγεται από τα Τίρανα, όπου ζει και έχει το δικό της ατελιέ. Τα υλικά που χρησιμοποιεί συνήθως  στις δημιουργίες της είναι  χρωματικά μολύβια, γραφίτης, παστέλ, τέμπερα, ακριλικό, στυλό, λάδια κ.α. Αυτά αποτελούν και τα εργαλεία για να εκπληρώσει το σκοπό της, που δεν είναι μόνο η ζωγραφική ως καλλιτεχνική ανησυχία αλλά η ανάδειξη του τρόπου με τον οποίο καθιστά πιο εύκολη την επικοινωνία της με τον κόσμο. Μέσα από το αυθεντικό της ταλέντο αποκαλύπτει την προσωπική της ταυτότητα και υποδηλώνει τις αντιλήψεις της για τη ζωή, ταυτίζοντας την με την τέχνη της ζωγραφικής, στην οποία υπάρχει ως ελεύθερο πνεύμα.

Έχει ζωγραφίσει πάνω από 3.000 έργα, τα όποια έχουν ταξιδέψει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και έχουν κερδίσει, εκτός από την εκτίμηση και το  θαυμασμό του κοινού και των κριτικών τέχνης, πολλά βραβεία και διακρίσεις.

Σχετικές ειδήσεις
Ξεναγήσεις στην έκθεση
16.12.2016 15:23
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), η Ουγγρική Ακαδημία Τεχνών, με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Αθήνα παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας Ανιχνεύσεις και φωτογραφικά αρχεία: Αρχεία Ζωής, στη Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο κτίριο Πειραιώς, από τις 19 Οκτωβρίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017.
91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού: η έκθεση στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
18.10.2016 11:44
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) παρουσιάζει την έκθεση 91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού, από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ.& Σ. Μοσχανδρέου Ι. Π. Μεσσολογγίου στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, στο κτίριο του Μεταξουργείου, από τις 8 Νοεμβρίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017.
Τα 932 πορτρέτα της παράστασης ΒατΡαπουνζέλ: έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
13.09.2016 10:40
Η εταιρεία «Θέατρο ΡΕΤΡΟ» με σκοπό να τηρήσει την υπόσχεσή της στους μικρούς της θεατές και να αναδείξει τα έργα ζωγραφικής τους, διοργανώνει έκθεση με τίτλο «Τα 932 πορτρέτα της παράστασης ‘ΒατΡαπουνζέλ’», η οποία φιλοξενείται στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.
Good Buy Human: έκθεση της Carly Mark στη γκαλερί The Breeder
15.06.2016 12:20
Η ατομική έκθεση της Carly Mark «Good Buy Human» που παρουσίαζεται στο δευτερο όροφο της γκαλερί The Breeder, είναι αποτέλεσμα της διαμονής της καλλιτέχνιδας στην Αθήνα, στα πλαίσια του The Breeder Residency Program -που επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου- και επικεντρώνεται σε ζωγραφική, γλυπτά, βίντεο και εγκαταστάσεις με σημείο αναφοράς την εμμονή της Carly Mark στην εταιρία ζαχαρωτών Haribo. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος.
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.