Τρεις «κολλητοί» έφηβοι από το Όσλο της Νορβηγίας ονειρεύονται να γίνουν χορευτές μπαλέτου. Σαν όλους τους έφηβους, ανακαλύπτουν τη ζωή μέσα από τη φιλία, αναμετριούνται με τους γονείς, χαίρονται, απογοητεύονται, ανακαλύπτουν τα κορίτσια, προσπαθούν να πάρουν καλούς βαθμούς στο σχολείο. Το Ballet Boys παρακολουθεί τους τρεις νέους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους, που κορυφώνεται στη σημαντική οντισιόν που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.

Βραβεία (επιλογή): 2014 CHICAGO INTERNATIONAL CHILDREN’S FILM FESTIVAL:2ND PRIZE, DOCUMENTARY FEATURE FILM2014 OULU INTERNATIONAL CHILDREN’S AND YOUTH FILM FESTIVAL: FOR TOMORROW AWARD

Η διάδραση με το κοινό με αφορμή τα ντοκιμαντέρ είναι βασικός στόχος του KinderDocs και γι αυτό μετά από κάθε προβολή θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό με εκλεκτούς κάθε φορά καλεσμένους.

Την Κυριακή 5 Mαρτίου μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό με θέμα τον χορό σήμερα, με καλεσμένους την Παυλίνα Βερέμη, Διευθύντρια Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης την Μαριέττα Βέττα, χορεύτρια και σύμβουλο ψυχικής υγείας και τον Μιχάλη Κριεμπαρίδη, χορευτή στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Η ταινία είναι κατάλληλη για θεατές από 10+

H προβολή γίνεται σε συνεργασία με το Athens Children Ballet.

Τί είναι το KinderDocs

Το KinderDocs περιλαμβάνει 14 βραβευμένα ντοκιμαντέρ φτιαγμένα για παιδιά και νέους, στα οποία πρωταγωνιστούν παιδιά και νέοι και είναι κατάλληλα για ηλικίες από 8-17 ετών. Γίνεται σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Θεσσαλονίκη σε στενή συνεργασία με τα εκπαιδευτικά προγράμματα και των δύο μουσείων καθώς και δύο από τα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ στην Ευρώπη (idfa και Doxs!). Ο πρώτος κύκλος KinderDocs ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και διαρκεί ως τον Απρίλιο. Στόχος του KinderDocs είναι ο διάλογος και η διάδραση με αφορμή τις ταινίες και η χρήση του ντοκιμαντέρ και ως εκπαιδευτικό εργαλείο για εκπαιδευτικούς. Για αυτό και όλο το πρόγραμμα πλαισιώνεται με συζήτηση και δράσεις ειδικά σχεδιασμένες με αφορμή τις ταινίες και σε στενή συνεργασία με τα εκπαιδευτικά προγράμματα και των δυο Μουσείων. Πέρα από τις προβολές για όλη την οικογένεια υπάρχουν και ειδικές προβολές KinderDocs τις καθημερινές το πρωί ειδικά σχεδιασμένες για σχολεία και εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να μάθουν να χρησιμοποιούν το δημιουργικό ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο στην τάξη τους.

Το ντοκιμαντέρ Ballet Boys θα προβληθεί και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Σάββατο 18/3 στις 12.00.

Όλο το πρόγραμμα στο kinderdocs.com

Διοργάνωση: Kouzi Productions σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Με την υποστήριξη του idfa, του μεγαλύτερου φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στον κόσμο, στο Άμστερνταμ, και του doxs!, του παλαιότερου και σημαντικότερου γερμανικού φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους.

Όλες οι ταινίες KinderDocs προβάλλονται με ελληνικούς υποτίτλους.

Το πρόγραμμα KinderDocs προσφέρει και πρωινές προβολές ειδικά για σχολεία για λεπτομέρειες δείτε το πρόγραμμα και για ομαδικές κρατήσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Μπενάκη τηλ.: 210-3671067-9 Δευτέρα έως και Πέμπτη 10.00-14.00