Η Robin4Arts, με αφορμή την συμπλήρωση εξήντα χρόνων από τον θάνατο του γερμανού δραματουργού, ποιητή και διανοητή Bertolt Brecht, διοργανώνει το φεστιβάλ «Ημέρες Μπρεχτ στην Αθήνα».

Οι δράσεις του φεστιβάλ:

Ημέρα Ανοιχτής Συζήτησης για τον Brecht, 30/01/2017 @ Ρομάντσο ώρα 20.00.

Συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με τίτλο «Όταν θα παρουσιαστώ στου φωτεινού σας μέλλοντος την κεντρική επιτροπή».  Διανοητές, Μουσικοί, Τραγουδιστές και Θεατράνθρωποι συζητούν για το πολύπλευρο έργο του γερμανού δημιουργού. Τραγουδά ζωντανά Brecht η Μαρία Φαραντούρη συνοδευόμενη μουσικά από τους Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη. Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου.

Παίρνουν ακόμα μέρος οι: Γιάννης Αναστασάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε, Τάκης Τζαμαργιάς, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκηνοθέτης, Γιώργος Κεντρωτής, μεταφραστής και λογοτέχνης, Αγγελική Κασόλα, σκηνοθέτης.

Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με ένα απόσπασμα από την παράσταση «Η Δίκη του Μπρεχτ» στην επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών του Κογκρέσου, από την ομάδα πείρα(γ)μα σε σκηνοθεσία Αγγελικής Κασόλα.

Ημέρα Μουσικής, UTE LEMPER σε τραγούδια Brecht και Weill, @ θέατρο Παλλάς, 04/02/2017 ώρα: 21.00

Η γοητευτική Γερμανίδα ντίβα Ute Lemper επιστρέφει στη χώρα μας με μία παράσταση σταθμό στην καλλιτεχνική της πορεία, όπου ο λόγος του μεγάλου δραματουργού και ποιητή Bertholt Brecht συναντούν τη μουσική του Kurt Weill. H Lemper μας οδηγεί σε ένα μουσικό ταξίδι με αφετηρία τον Brecht και τον Weill και μας μεταφέρει στη μυστηριώδη ατμόσφαιρα των cabaret του μεσοπολεμικού Βερολίνου με θρυλικά τραγούδια όπως το  “Surabaya Johnny“ και  “Speak Low“, μελωδίες από  την “Όπερα της  Πεντάρας” με τον “Mack the Knife” και την “Pirate Jenny” και ερωτικά  Tango, όπως το “Youkali Tango- Habanera”.

Workshop 11/02/2017 ώρα 11.00 @ θέατρο Μορφές Έκφρασης, με το σκηνοθέτη Andreas R. Bartsch

Αποτελεί μια συνεργατική δράση μεταξύ μεταναστών καλλιτεχνών και Ελλήνων ηθοποιών, σκηνοθετών και δραματουργών. Στo workshop ο σκηνοθέτης μυεί τους συμμετέχοντες στον τρόπο προσέγγισης και ανεβάσματος των έργων «Συνομιλίες Φυγάδων» και «Αλφαβητάρι Πολέμου» σε κείμενο-ποίηση Brecht, μελοποίηση Hanns Eisler.

Ημέρα Θεάτρου @ Gazarte 12/02/2017 ώρα 21.00.

Με το σύνθημα «των λαών η ανεξήγητη υπομονή» έρχεται από το Βερολίνο η πρωτότυπη μουσικό-θεατρική παράσταση που συνενώνει τις «Συνομιλίες Φυγάδων» και το «Αλφαβητάρι Πολέμου» σε κείμενο-ποίηση Brecht, μελοποίηση Hanns Eisler, με ζωντανή μουσική, σε σκηνοθεσία Andreas R. Bartsch. Η πρωτότυπη αυτή σκηνοθεσία έχει παρουσιαστεί σε πάνω από 80 θεατρικές σκηνές διεθνώς. Με αφετηρία την Volksbühne του Βερολίνου διήνυσε μία μεγάλη πορεία από την Τιφλίδα της Γεωργίας ως την Αβάνα της Κούβας Η παράσταση μετά την Αθήνα θα ταξιδέψει στην Κρήτη, στα Χανιά (13/02) και το Ηράκλειο (14/2).

Στις «Ημέρες Μπρεχτ στην Αθήνα» στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε διαφορετικές εκφάνσεις του έργου ενός μοναδικού δημιουργού που παραμένει επίκαιρος όσο ποτέ.

Οι «Ημέρες Μπρεχτ στην Αθήνα» τελούνται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.