H Myrό Gallery και η Greek Marble Initiative έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης γλυπτικής του Στράτου Πάλλα υπό τον τίτλο “Συμπλέγματα” που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017, στον χώρο Greek Marble Initiative Showroom.  Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.

Η έκθεση παρουσιάζει του νεαρού γλύπτη έχει ως θέμα το πολύπλοκο των σχέσεων όπως αυτό βιώνεται από όλους μας καθημερινά, ενώ τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι απλούστερα. Τα γλυπτά αποτυπώνουν διάφορα στάδια των ανθρώπινων σχέσεων, και ιδίως όσων φέρουν βεβαρυμένο παρελθόν, τις πληγές τους που δεν θα φύγουν ποτέ.  Η παρουσίαση της σειράς έχει αφηγηματικό χαρακτήρα και σε αυτή προβάλλεται ως λύση η ερωτική ένωση. Τα γλυπτά είναι μαρμάρινα, κάποια αποτελούνται από περισσότερα του ενός διακριτά μέρη, με τις διαφορετικές ποιότητες και υφές του υλικού να υπερθεματίζουν στα συναισθήματα και τον ιδιαίτερο ψυχισμό της μορφής που ενσαρκώνουν. Η σειρά είναι ανθρωποκεντρική, όπως άλλωστε όλη η δουλειά του γλύπτη μέχρι σήμερα, τόσο στην γλυπτική όσο και στις εγκαταστάσεις. Εκλεκτός αναπαραστατικός γλύπτης, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει κερδίσει, με την σκληρή δουλειά και το εξαιρετικό έργο του, την προσοχή, τον θαυμασμό και την εκτίμηση για το έργο του.

Σύντομο Βιογραφικό

O Στράτος Πάλλας γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και σπουδάζει στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Α.Π.Θ. Με κατεύθυνση γλυπτική, υπό τον καθηγητή Γιώργο Τσάρα. Επικεντρώνεται στην μαρμαρογλυπτική και έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις με έργα του. Αρχικά επισκέπτης (2013) και στην συνέχεια από το 2014 ένα από τα νεαρότερα μέλη της Greek Marble Initiative, έχει ήδη εκθέσει έργα και εγκαταστάσεις του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.


Σχετικά με την Myrό Gallery

Η Myrό Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον χώρο του Πολιτισμού και των εικαστικών τεχνών ( Myrό Antiques House, Greek Marble Initiative, κ.α.) τον Σεπτέμβριο του 2011. Καλλιτεχνικά διευθύνεται από τον Πάρη Καπράλο, Εικαστικό Επιμελητή. Πέντε διακριτοί χώροι συναποτελούν την Myrό Gallery, με κοινή κεντρική είσοδο στην διεύθυνση: Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αυτόνομα ο καθένας φιλοξενεί εκθέσεις σε μηνιαία βάση, με κοινές ημερομηνίες εγκαινίων. Ο χώρος δίνει σε νέους ανερχόμενους Έλληνες δημιουργούς, ευνοεί συνεργατικά σχήματα μεταξύ καλλιτεχνών, παρουσιάζει πολλά projects και concept εκθέσεις, και παρουσιάζει συχνά εκθέσεις σύγχρονης γλυπτικής και σε συνεργασία με την Greek Marble Initiative.