Η ομάδα σύγχρονου χορού YELP dance co. παρουσιάζει το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου το Δυο βήματα πιο κάτω, μια χορογραφία στο αστικό τοπίο. Οι θεατές ακολουθούν μια διαδρομή από την Εθνική βιβλιοθήκη, στην οδό Πανεπιστημίου, μέχρι την Πλατεία Ομονοίας και καταλήγουν μέσα στο Μπάγκειον – παρακολουθώντας χορογραφημένες δράσεις και συμμετέχοντας σε κάποιες από αυτές.

Η αστική χορογραφία ξεκινά από την Εθνική Βιβλιοθήκη, ένα σύμβολο για την πόλη της Αθήνας, και φέρνει στο προσκήνιο τη σχέση και ευθύνη μας απέναντι στη γνώση και την ιστορία. Κατηφορίζοντας Δυο βήματα πιο κάτω, με ενδιάμεσες στάσεις, φτάνουμε στην Πλατεία Ομονοίας – άλλο ένα σύμβολο της πόλης που αλλάζει μορφή συνεχώς. Πρόκειται για μια μικρή διαδρομή, γεμάτη αντιφάσεις και εκπλήξεις που συμπυκνώνουν την πρόσφατη ιστορία της πόλης και αναδεικνύουν το ευρύ φάσμα αντιθέσεων εγκατεστημένων στην καθημερινότητα της Αθήνας.

Οι θεατές εξοπλίζονται με ένα φορητό mp3 player και ακουστικά με ηχογραφημένες κινητικές οδηγίες και υλικά, βιώνοντας μια διαφορετική εμπειρία της πόλης και της κίνησης του σώματος μέσα στην πόλη. Μια προσωπική και συλλογική εμπειρία: μοναχικής συνύπαρξης σε δημόσιους χώρους και παιχνιδιού ομαδικής δράσης. Αυτό που δημιουργείται δεν μπορεί κανείς να το ξεχωρίσει από την πραγματική ζωή, αλλά είναι ταυτόχρονα μια πρόταση για μια «νέα» ζωή, σε ανοιχτό διάλογο με το απρόβλεπτο.

Φωτογραφία: Στοά κάθετη στην οδό Πανεπιστημίου, © Μαριέλα Νέστορα