Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

The Art Foundation

The Art Foundation
O καλλιτεχνικός οργανισμός The Art Foundation βρήκε στέγη και συστήνεται στο κοινό! Πραγματοποιεί τα εγκαίνια της γκαλερί του περιέχοντας στο ξεκίνημα του προγράμματος του δύο εκθέσεις με τίτλο trans/space - 12 αθηναϊκές ιστορίες και Flavors of Austria.

Το The Art Foundation, που συμμετέχει και στην Art Athina, ιδρύθηκε το 2008. Πρόκειται για έναν καλλιτεχνικό οργανισμό με σκοπό την προώθηση της σύγχρονης τέχνης στο κοινό καθώς και τον διάλογο μεταξύ των καλλιτεχνών. Η στενή σχέση και συνεργασία μεταξύ καλλιτεχνών, επιμελητών και οργανισμών οδηγεί σε πειραματικές εκθέσεις.

Ο κύριος κορμός του κτιρίου του χρονολογείται από το 1870 με προσθήκες περί το 1900. Αποτελείται από το κυρίως κτίσμα που στεγάζει τη γκαλερί εμβαδού 140 τμ στον πρώτο όροφο και την είσοδο στο ισόγειο. Η εσωτερική αυλή εμβαδού 150 τμ.
περίπου περιβάλλεται από δύο ακόμα κτίσματα. Το σύνολο των κτιρίων
αποτελεί ένα τυπικό και σήμερα εξαιρετικά σπάνιο δείγμα εσωτερικής αθηναϊκής
αυλής του 19ου αιώνα, που ανακαινιστικέ για τις ανάγκες του.

trans/space - 12 αθηναϊκές ιστορίες :Στην Καρδιά της Αθήνας στο Μοναστηράκι μια παλιά αυλή χτισμένη τον προπερασμένο αιώνα ανασύρεται από τη λήθη της. Η αυλή -χαραγμένη στη συλλογική μνήμη μέσα από τον ασπρόμαυρο κινηματογράφο του 50 και 60 - φιλοξενούσε για δεκαετίες μικρά εργαστήρια για επισκευές ραδιόφωνων, κορνιζών, μεταλλικών σκευών , μικροεπίπλων και πολυελαίων, αλλά και αποθηκούλες βλιοπωλείων. 12 σύγχρονοι ανερχόμενοι και αναγνωρισμένοι Έλληνες καλλιτέχνες καλούνται να επέμβουν και να προσθέσουν τη δική τους αθηναϊκή ιστορία στους χώρους αυτούς.

Flavors of Austria :Η έκθεση αυτή φέρνει στην ελληνική σκηνή νέους αυστριακούς καλλιτέχνες. Εγκαταστάσεις, βίντεο, ζωγραφική και γλυπτική θα μας δώσουν μια γεύση της σύγχρονης σκηνής της Βιέννης.

Σχετικές ειδήσεις
Ignoramus, έκθεση του Helmut Stallaerts στη γκαλερί Bernier/Eliades
12.01.2017 11:25
Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βέλγου καλλιτέχνη Helmut Stallaerts, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00. Ο καλλιτέχνης εκθέτει πρώτη φορά στη γκαλερί και θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.
Το Ντεπό της Γκαλερί στην a.antonopoulou.art
16.12.2016 14:13
Συνδυάζοντας το Gallery Weekend 2016, τον αποχαιρετισμό του έτους και τα εγκαίνια της νέας ομαδικής έκθεσης "Το Ντεπό της Γκαλερί", η γκαλερί a.antonopoulou.art μας καλεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 12:00-19:00 στο χώρο της για τα εγκαίνια και ένα εορταστικό πάρτι.
Έκθεση - Αφιέρωμα στον Νίκο Αλεξίου στην γκαλερί CAN
08.09.2016 13:14
Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης – αφιέρωμα στον Νίκο Αλεξίου στην γκαλερί CAN - CHRISTINA ANDROULIDAKI GALLERY.
Η τέχνη ανθίζει στην οδό Λεμπέση: Δύο εκθέσεις των Γιώργου Πανταζή και Μίλυ Μαρτιώνου
05.05.2016 14:14
Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στις 20:00, η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και η γκαλερί artshot Sophia Gaitani, μας προσκαλούν στα κοινά εγκαίνια δύο εκθέσεων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προσεγγίζοντας την τέχνη με μία άκρως εορταστική και ανοιξιάτικη διάθεση.
Οι πρώτες εκδηλώσεις του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης πριν τα επίσημα εγκαίνια
28.04.2016 16:45
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) μετά και την έγκριση των μελετών του από το Συμβούλιο Μουσείων και αναμένοντας την ολοκλήρωση των υπολοίπων διοικητικών διαδικασιών που θα του επιτρέψουν να ανοίξει, σχεδιάζει από το 2016 ένα πρόγραμμα με εκδηλώσεις και εκθέσεις πριν από τα επίσημα εγκαίνιά του.