Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

The Art Foundation

The Art Foundation
O καλλιτεχνικός οργανισμός The Art Foundation βρήκε στέγη και συστήνεται στο κοινό! Πραγματοποιεί τα εγκαίνια της γκαλερί του περιέχοντας στο ξεκίνημα του προγράμματος του δύο εκθέσεις με τίτλο trans/space - 12 αθηναϊκές ιστορίες και Flavors of Austria.

Το The Art Foundation, που συμμετέχει και στην Art Athina, ιδρύθηκε το 2008. Πρόκειται για έναν καλλιτεχνικό οργανισμό με σκοπό την προώθηση της σύγχρονης τέχνης στο κοινό καθώς και τον διάλογο μεταξύ των καλλιτεχνών. Η στενή σχέση και συνεργασία μεταξύ καλλιτεχνών, επιμελητών και οργανισμών οδηγεί σε πειραματικές εκθέσεις.

Ο κύριος κορμός του κτιρίου του χρονολογείται από το 1870 με προσθήκες περί το 1900. Αποτελείται από το κυρίως κτίσμα που στεγάζει τη γκαλερί εμβαδού 140 τμ στον πρώτο όροφο και την είσοδο στο ισόγειο. Η εσωτερική αυλή εμβαδού 150 τμ.
περίπου περιβάλλεται από δύο ακόμα κτίσματα. Το σύνολο των κτιρίων
αποτελεί ένα τυπικό και σήμερα εξαιρετικά σπάνιο δείγμα εσωτερικής αθηναϊκής
αυλής του 19ου αιώνα, που ανακαινιστικέ για τις ανάγκες του.

trans/space - 12 αθηναϊκές ιστορίες :Στην Καρδιά της Αθήνας στο Μοναστηράκι μια παλιά αυλή χτισμένη τον προπερασμένο αιώνα ανασύρεται από τη λήθη της. Η αυλή -χαραγμένη στη συλλογική μνήμη μέσα από τον ασπρόμαυρο κινηματογράφο του 50 και 60 - φιλοξενούσε για δεκαετίες μικρά εργαστήρια για επισκευές ραδιόφωνων, κορνιζών, μεταλλικών σκευών , μικροεπίπλων και πολυελαίων, αλλά και αποθηκούλες βλιοπωλείων. 12 σύγχρονοι ανερχόμενοι και αναγνωρισμένοι Έλληνες καλλιτέχνες καλούνται να επέμβουν και να προσθέσουν τη δική τους αθηναϊκή ιστορία στους χώρους αυτούς.

Flavors of Austria :Η έκθεση αυτή φέρνει στην ελληνική σκηνή νέους αυστριακούς καλλιτέχνες. Εγκαταστάσεις, βίντεο, ζωγραφική και γλυπτική θα μας δώσουν μια γεύση της σύγχρονης σκηνής της Βιέννης.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση - Αφιέρωμα στον Νίκο Αλεξίου στην γκαλερί CAN
08.09.2016 13:14
Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης – αφιέρωμα στον Νίκο Αλεξίου στην γκαλερί CAN - CHRISTINA ANDROULIDAKI GALLERY.
Η τέχνη ανθίζει στην οδό Λεμπέση: Δύο εκθέσεις των Γιώργου Πανταζή και Μίλυ Μαρτιώνου
05.05.2016 14:14
Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στις 20:00, η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και η γκαλερί artshot Sophia Gaitani, μας προσκαλούν στα κοινά εγκαίνια δύο εκθέσεων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προσεγγίζοντας την τέχνη με μία άκρως εορταστική και ανοιξιάτικη διάθεση.
Οι πρώτες εκδηλώσεις του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης πριν τα επίσημα εγκαίνια
28.04.2016 16:45
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) μετά και την έγκριση των μελετών του από το Συμβούλιο Μουσείων και αναμένοντας την ολοκλήρωση των υπολοίπων διοικητικών διαδικασιών που θα του επιτρέψουν να ανοίξει, σχεδιάζει από το 2016 ένα πρόγραμμα με εκδηλώσεις και εκθέσεις πριν από τα επίσημα εγκαίνιά του.
Overseas: Έκθεση στη γκαλερί του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος
16.02.2016 14:53
Τα εγκαίνια της έκθεσης Overseas θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:00, στην γκαλερί του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.
Έκθεση του Διονύση Καβαλλιεράτου στη γκαλερί Bernier-Eliades
30.12.2015 16:16
Η γκαλερί Bernier-Eliades, την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00, παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Διονύση Καβαλλιεράτου, με τίτλο Εκείνο που όλοι θέλουν, κανείς ποτέ δεν θα έχει. Ο καλλιτέχνης θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.