Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Στα μονοπάτια του νου

Στα μονοπάτια του νου
Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου διοργανώνει  μια πρωτότυπη βραδιά βιβλίου με αφορμή την έκδοση , από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, δύο σημαντικών βιβλίων για την αναδυόμενη νέα επιστήμη του νου…

Το πρώτο βιβλίο είναι :Το σύμπαν της συνείδησης - Πώς η ύλη γίνεται φαντασία, των Edelman & Tononi και το δεύτερο: Αναζητώντας τη μνήμη - H ανάδυση μιας νέας επιστήμης του νου, του Eric Kandel (Βραβείο Νόμπελ 2000).

Την ξενάγηση στα μυστικά του νου έχουν αναλάβει τρεις ειδικοί επιστήμονες οι: Ηλίας Κούβελας, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, ο Γρηγόριος Βασλαματζής, Καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Νεκτάριος Ταβερναράκης, Διευθυντή Ερευνών Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας του Ι.Τ.Ε. .

Στις εισηγήσεις τους οι τρεις επιστήμονες θα παρουσιάσουν τις επαναστατικές πρόσφατες εξελίξεις πάνω στο θέμα, δίνοντας έμφαση, μεταξύ άλλων και στη δυνατότητα που διαφαίνεται -για πρώτη φορά- να ερευνηθεί το νευροφυσιολογικό υπόβαθρο της ψυχαναλυτικής θεωρίας, ενώ στόχος των έμπειρων ομιλητών είναι να δώσουν την  ευκαιρία στο κοινό για έναν ευρύτερο προβληματισμό και Διάλογο.

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου Ο Στεναγμός των Πενήτων του Σταύρου Ζουμπουλάκη
03.10.2016 12:36
To Μορφωτικό Ίδριμα Εθνικής Τραπέζης και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Ζουμπουλάκη Ο Στεναγμός των Πενήτων δοκίμια για τον Παπαδιαμάντη στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.
Καλοκαιρινό Bazaar βιβλίου στον Πολυχώρο Μεταιχμιο
22.06.2016 11:00
Από την Τρίτη, 21 Ιουνίου έως και το Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016, ο Πολυχώρος Μεταίχμιο διοργανώνει καλοκαιρινό Bazaar Βιβλίου με μοναδικές προσφορές βιβλίων για μικρούς και μεγάλους, σε πολύ χαμηλές τιμές!
Τα μονοπάτια του αγγέλου μου - Mαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου
17.06.2016 11:23
Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο, Τα μονοπάτια του αγγέλου μου. Τα φιλντισένια μονοπάτια της ζωής μου της Μαρίας Λαμπαδαρίδου - Πόθου.
Αναζητώντας τα μονοπάτια της ψυχής - Γιώργος Όμηρος Χριστάκος
06.04.2016 09:54
Κυκλοφορεί το μυθιστόρημα "Αναζητώντας τα μονοπάτια της ψυχής" του φωτογράφου Γιώργου Όμηρου Χριστάκου από τις Εκδόσεις Ωκεανός.
Στα Μονοπάτια του Ισλάμ - Μιχάλης Μαριόρας
26.01.2016 10:38
Από τις εκδόσεις Πεδίο κυκλοφορεί το βιβλίο, Στα Μονοπάτια του Ισλάμ - μουσουλμανικές προσεγγίσεις του Μιχάλη Μαριόρα.