Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Στα μονοπάτια του νου

Στα μονοπάτια του νου
Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου διοργανώνει  μια πρωτότυπη βραδιά βιβλίου με αφορμή την έκδοση , από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, δύο σημαντικών βιβλίων για την αναδυόμενη νέα επιστήμη του νου…

Το πρώτο βιβλίο είναι :Το σύμπαν της συνείδησης - Πώς η ύλη γίνεται φαντασία, των Edelman & Tononi και το δεύτερο: Αναζητώντας τη μνήμη - H ανάδυση μιας νέας επιστήμης του νου, του Eric Kandel (Βραβείο Νόμπελ 2000).

Την ξενάγηση στα μυστικά του νου έχουν αναλάβει τρεις ειδικοί επιστήμονες οι: Ηλίας Κούβελας, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, ο Γρηγόριος Βασλαματζής, Καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Νεκτάριος Ταβερναράκης, Διευθυντή Ερευνών Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας του Ι.Τ.Ε. .

Στις εισηγήσεις τους οι τρεις επιστήμονες θα παρουσιάσουν τις επαναστατικές πρόσφατες εξελίξεις πάνω στο θέμα, δίνοντας έμφαση, μεταξύ άλλων και στη δυνατότητα που διαφαίνεται -για πρώτη φορά- να ερευνηθεί το νευροφυσιολογικό υπόβαθρο της ψυχαναλυτικής θεωρίας, ενώ στόχος των έμπειρων ομιλητών είναι να δώσουν την  ευκαιρία στο κοινό για έναν ευρύτερο προβληματισμό και Διάλογο.

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου Ο Στεναγμός των Πενήτων του Σταύρου Ζουμπουλάκη στο ΜΙΕΤ Θεσσαλονίκης
06.12.2016 10:38
To Μορφωτικό Ίδριμα Εθνικής Τραπέζης και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Ζουμπουλάκη Ο Στεναγμός των Πενήτων δοκίμια για τον Παπαδιαμάντη στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ Θεσσαλονίκη την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016.ΜΙΕΤ Θεσσαλονίκης
«Aldina»: Νέα σειρά λογοτεχνικών βιβλίων από τις εκδόσεις Gutenberg
10.11.2016 17:00
Οι εκδόσεις Gutenberg, που γιορτάζουν 50 χρόνια ιστορίας, εκδίδουν μια νέα σειρά λογοτεχνικών βιβλίων με πολύ υψηλά κριτήρια, την «Aldina». Η Aldina κάνει τα δικά της εγκαίνια τον Νοέμβριο με την έκδοση τεσσάρων πολύ διαφορετικών μεταξύ τους βιβλίων, στοιχείο που δείχνει τον ανοιχτό και ευέλικτο χαρακτήρα της και την επιθυμία να ικανοποιηθεί ένα ευρύ κοινό απαιτητικών αναγνωστών.
Παρουσίαση του βιβλίου Ο Στεναγμός των Πενήτων του Σταύρου Ζουμπουλάκη
03.10.2016 12:36
To Μορφωτικό Ίδριμα Εθνικής Τραπέζης και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Ζουμπουλάκη Ο Στεναγμός των Πενήτων δοκίμια για τον Παπαδιαμάντη στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.
Καλοκαιρινό Bazaar βιβλίου στον Πολυχώρο Μεταιχμιο
22.06.2016 11:00
Από την Τρίτη, 21 Ιουνίου έως και το Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016, ο Πολυχώρος Μεταίχμιο διοργανώνει καλοκαιρινό Bazaar Βιβλίου με μοναδικές προσφορές βιβλίων για μικρούς και μεγάλους, σε πολύ χαμηλές τιμές!
Τα μονοπάτια του αγγέλου μου - Mαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου
17.06.2016 11:23
Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο, Τα μονοπάτια του αγγέλου μου. Τα φιλντισένια μονοπάτια της ζωής μου της Μαρίας Λαμπαδαρίδου - Πόθου.