Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Sieranevada, του Κρίστι Πουίου

Sieranevada, του Κρίστι Πουίου

Η νέα ταινία Sieranevada, του Κρίστι Πουίου κυκλοφορεί στις αίθουσες την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 από τη Seven Films


Σύνοψη:

Τρεις ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo και σαράντα ημέρες μετά το θάνατο του πατέρα του, ο Λάρι σχεδιάζει να περάσει ένα Σαββατόβραδο με την οικογένεια του, για να τιμήσουν τον εκλιπόντα. Βρίσκει τον εαυτό του όμως αντιμέτωπο με τους φόβους του και το παρελθόν του, αναγκασμένος να αμφισβητήσει τη θέση του στην οικογένεια.

 

Ο σκηνοθέτης σημειώνει:

 

[...] Ήταν Αύγουστος του 2012, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ του Σαράγεβο, και ήμουν στο σπίτι μου. Ο διευθυντής του φεστιβάλ με κάλεσε και με ρώτησε αν είχα κάποιο σενάριο . Δεν είχα, αλλά θα έγραφα. Θα λάμβανε χώρα σε ένα κλειστό σκηνικό με σχετικά πολλούς ανθρώπους. [...]


[...] Ο τίτλος προέκυψε από ένα ερώτημα που έκανα στον εαυτό μου «Γιατί αλλάζουν οι τίτλοι ανάλογα με την εθνικότητα;» Με τρελαίνει. Αρχικά σκέφτηκα να δίνω εγώ τίτλους σε κάθε γλώσσα. Τώρα κατέληξα σε ένα τίτλο που δε θα άλλαζε. Το ενδιαφέρον είναι ότι συχνά εμφανίζεται με δύο λέξεις: Sierra Nevada. Στα Ρουμάνικα εμφανίζεται ως μία λέξη, όπως ο τίτλος. Άλλαξα την ορθογραφία της λέξης, έτσι ώστε ο κόσμος να σκέφτεται «Δε γράφεται έτσι». Πώς γράφεται λοιπόν; Στα Ιαπωνικά; Στα Γεωργιανά; Είναι τελείως χαζό. Το γεγονός ότι ο κόσμος κρατάει λογαριασμό, κι έρχεται και μου λέει ότι έχω κάνει λάθος με ευχαριστεί. Ποιόν ενδιαφέρει αλήθεια! Το μυαλό μας έχει τέτοια δίψα για νόημα, που θα δημιουργήσει νόημα από το τίποτα. Στην πραγματικότητα, οποιοσδήποτε τίτλος θα δούλευε, αλλά δε μπορείς να το κάνεις αυτό. Πρόκειται για μια πολύ προσωπική ερώτηση. Είναι ένας τίτλος που μου ήρθε στο μυαλό. Πως προέκυψε; Είναι ένα μυστήριο, όπως τόσα άλλα.

Η λέξη Sieranevada ακούγεται σαν κάποιο γουέστερν, παρότι δεν υπάρχει κάποιο με αυτό τον τίτλο. Θυμίζει χιονισμένα τοπία που με τη σειρά τους θυμίζουν κομμουνιστικές πολυκατοικίες, τις αλυσίδες των μπλοκ που είναι φτιαγμένες από ανοιχτόχρωμη πέτρα. [...]


Το Sieranevada είναι η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του.

 

Παίζουν: Μίμι Μπρανέσκου Ντάνα Ντογκάρου Σορίν Μεντελένι Μπόγκνταν Ντουμιτράσε

 

Διάρκεια: 173’

Γλώσσα: Ρουμανικά

Σχετικές ειδήσεις
Το Σφαγείο, του Ντάρεν Λιν Μπούσµαν
18.11.2016 16:23
Η νέα ταινία του Ντάρεν Λιν Μπούσµαν, Το Σφαγείο, κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 από την Tanweer.
Ο Χορευτής, του Steven Cantor
04.11.2016 13:42
Η νέα ταινία Ο Χορευτής, του Steven Cantor κυκλοφορεί στις αίθουσες την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 από την Filmtrade.
Virgin Mountain, του Νταγκούρ Κάρι
02.11.2016 14:14
Η νέα ταινία του Νταγκούρ Κάρι, Kαρδιά Βουνό, κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 από την One from the Heart.
Invisible, του Δημήτρη Αθανίτη
13.10.2016 10:50
Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 κυκλοφορεί στις αίθουσες, από την DNA Films, το αστικό γουέστερν του Δημήτρη Αθανίτη, Invisible.
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ
23.03.2016 12:49
Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα, 24 με 30 Μαρτίου 2016, στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι οι εξής