Με αφορμή την έκθεση ««Ai Weiwei at Cycladic» που διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, το Cycladic Shop φιλοξενεί μια νέα συλλογή αντικειμένων, εμπνευσμένων από την έκθεση αλλά και  ευρύτερα από το έργο, τη ζωή και τη δράση του δημοφιλούς Κινέζου καλλιτέχνη και ακτιβιστή.

Η νέα σειρά, που διατίθεται αποκλειστικά και μόνο στο Cycladic Shop, περιλαμβάνει χρηστικά αντικείμενα, είδη για το σπίτι, T-Shirts, τσάντες, είδη διακόσμησης κ.ά, που προσφέρουν πολλαπλές προτάσεις για αναμνηστικά της έκθεσης αλλά και πρωτότυπες ιδέες για δώρα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο δίγλωσσος κατάλογος της έκθεσης με πολλά κείμενα για το έργο του Ai Weiwei αλλά και μια συνέντευξη του ίδιου στον επιμελητή της έκθεσης, Michael Frahm. Επίσης, το Cycladic Shop διαθέτει πολλές ξένες εκδόσεις για τον καλλιτέχνη, που δίνουν πληρέστερη εικόνα για το έργο και τη ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα διαθέσει το 10% των συνολικών εσόδων από τις πωλήσεις των αντικειμένων Ai Weiwei στο Shop αλλά και ευρύτερα της έκθεσης, στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF) και στην ελληνική οργάνωση ΜΕΤΑδραση.

Η έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic» είναι η πρώτη μεγάλη έκθεση του δημοφιλούς καλλιτέχνη και ακτιβιστή στην Ελλάδα αλλά και η πρώτη παρουσίαση έργων του Ai Weiwei σε αρχαιολογικό μουσείο παγκοσμίως.

Σκοπός της έκθεσης είναι να μυήσει το κοινό στην καλλιτεχνική προσέγγιση του Ai Weiwei, μέσα από πολλά και σημαντικά έργα του ενώ έμφαση δίνεται στις δράσεις που ανέπτυξε ο καλλιτέχνης τους τελευταίους μήνες που πέρασε στην Ελλάδα, καταγράφοντας την προσφυγική κρίση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός ότι ορισμένα από τα έργα του Ai Weiwei εκτίθενται ανάμεσα στα φημισμένα αρχαιολογικά εκθέματα της μόνιμης συλλογής του Μουσείου.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε Πέμπτη στις 18.00, κάθε Σάββατο στις 11.00 και στις 14.00 και κάθε Κυριακή στις 11.00 και στις 14.00, το Μουσείο διοργανώνει ξεναγήσεις για το κοινό.

Το Cycladic Shop λειτουργεί  ώρες και μέρες του Μουσείου:

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-17.00
Πέμπτη:10.00-20.00
Κυριακή: 11.00-17.00
Τρίτη κλειστά

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση Ai Weiwei at Cycladic μπορείτε να δείτε εδώ.