Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΤΜΙΟΝ: Έκθεση ζωγραφικής του Μανώλη Πέντε στην Πάτμο

ΠΑΤΜΙΟΝ: Έκθεση ζωγραφικής του Μανώλη Πέντε στην Πάτμο

Από τις 11 έως τις 21 Αυγούστου 2016 ο Μανώλης Πέντες εκθέτει έργα του στις αίθουσες του ανακαινισμένου πολιτιστικού κέντρου «ΠΑΤΜΙΟΝ» στο λιμάνι της Πάτμου.

 

Όλα τα έργα του, από δυναμικές «αφηρημένες» συνθέσεις έως αφαιρετικά τοπία είναι δουλειά του τελευταίου χειμώνα και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό.

 

Όπως γράφει η εικαστικός Κατερίνα Κατσιφαράκη στον κατάλογο της έκθεσης :

 

«Στην ζωγραφική του Μανώλη Πέντε υπάρχουν τόποι  που  βρίσκουν  χώρο η παρατήρηση, ο στοχασμός, οι αισθήσεις, τα συναισθήματα, τα ένστικτα, ο χρόνος. Που ενώ δεν έχουν σχήμα, μπορούν να πάρουν όλες τις μορφές.

 

Πλάθει ζωγραφικούς χώρους με μια απλότητα και χαρά. Βαθιά παρατήρηση στους ήχους και τις δονήσεις των πλαστικών στοιχείων. Αφήνεται στην διαδρομή, τον ρυθμό και την περιπέτεια μιας γραμμής.

 

Ακούει και συνθέτει με απίστευτο σεβασμό».

 

Η έκθεση  τελεί υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Πάτμου και τα εγκαίνια της θα γίνουν στις 11 Αυγούστου στις 8:00 το βράδυ.

Σχετικές ειδήσεις
Δώδεκα μέρες στην Πάτμο: Έκθεση του βραβευμένου φωτογράφου Darran Rees
05.12.2016 16:57
Το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ''Γεώργιος Καρύδης'' φιλοξενεί την Έκθεση Φωτογραφίας ΔΩΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ του Darran Rees.
Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας της Μαρίας Πέντε στην Πάτμο
10.08.2016 15:43
Η γνωστή και καταξιωμένη Πάτμια αγιογράφος και ζωγράφος, Μαρία Πέντε υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πάτμου, παρουσιάζει μία σειρά από πρωτότυπα έργα που βασίζονται στο θεόπνευστο έργο της Αποκάλυψης του Ιωάννη, σε μία έκθεση με τίτλο «Αποκάλυψις ... μυσταγωγία - εικονογραφία».
Wild & Free: Έκθεση ζωγραφικής της Εύας Μπρατοπούλου στις Σπέτσες
09.08.2016 12:09
Το βράδυ της Κυριακής 7 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Εύας Μπρατοπούλου, στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου SPETSES.
Έκθεση του Κωστή Γεωργίου στην Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο
04.07.2016 13:00
Μια νέα σειρά έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, καθώς και έναν εντυπωσιακό γλυπτό κόκκινο ταύρο, σε φυσικό μέγεθος, παρουσιάζει ο Κωστής Γεωργίου στη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο στις 9 Ιουλίου.
Ασκήσεις επί… Χάρτου: Ομαδική έκθεση της ΑΣΚΤ στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαρκοπούλου
19.04.2016 13:04
Η Ομαδική Έκθεση «Ασκήσεις επί… Χάρτου» του Η' Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, στον εκθεσιακό χώρο του ιστορικού κτιρίου του Πολιτιστικού Κέντρου Μαρκοπούλου, θα διαρκέσει έως 30 Μαΐου 2016.