Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφόρησε το αστυνομικό μυθιστόρημα Ξαφνικός θάνατος του Philip Kerr, σε μετάφραση Γιώργου Μαραγκού.

Όλοι ξέρουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

Αυτή τη φορά όμως πρόκειται για φόνο.

Ο Σκοτ Μάνσον, ο ήρωας της νέας σειράς μυθιστορημάτων του Φίλιπ Κερ, είναι βοηθός προπονητή στην ποδοσφαιρική ομάδα Λόντον Σίτι.

Είναι επίσης ο άνθρωπος που φροντίζει τα πάντα: κατευθύνει τους παίχτες στην προπόνηση και εντοπίζει εγκαίρως τα προβλήματά τους, κρατάει τις συζύγους τους σε απόσταση και έχει τους δημοσιογράφους στο τσεπάκι του. Οι παίχτες τον λατρεύουν, τα αφεντικά τον εμπιστεύονται. Όταν ο προπονητής της Λόντον Σίτι δολοφονείται στην έδρα της αγαπημένης του ομάδας, στο Σιλβερτάουν Ντοκ, ο Σκοτ Μάνσον θα μεταμορφωθεί σε ντετέκτιβ και θα αναλάβει να εντοπίσει τον δολοφόνο πριν ξαναχτυπήσει.

Το πρώτο μυθιστόρημα μιας συναρπαστικής νέας σειράς από τον διάσημο συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών ξεδιπλώνεται με φόντο τον λαμπερό και διεφθαρμένο ποδοσφαιρικό κόσμο της Πρέμιερ Λιγκ.

 

Ο Philip Kerr γεννήθηκε στο Εδιμβούργο το 1956. Σπούδασε νομικά και συνεργάστηκε ως αρθρογράφος στις σελίδες των Sunday Times, της Evening Standard και του New Statesman.

Ως συγγραφέας έγινε παγκόσμια γνωστός χάρη στη σειρά βιβλίων του με ήρωα τον ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ, που θεωρείται από τις σημαντικότερες σειρές στο χώρο της σύγχρονης νουάρ αστυνομικής λογοτεχνίας.

Οι ιστορίες του Μπέρνι Γκούντερ διαδραματίζονται ως επί το πλείστον στη Γερμανία των χρόνων της ναζιστικής κυριαρχίας και του Δεύτερου Παγκόσμιου πολέμου.

Τα βιβλία της σειράς εκδίδονται στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κέδρος. Κυκλοφορούν ήδη ο τόμος Η τριλογία του Βερολίνου (που περιλαμβάνει τα μυθιστορήματα Οι Βιολέτες του Μάρτη, Ο χλομός εγκληματίας και Γερμανικό ρέκβιεμ), καθώς και τα έργα Μοιραία Πράγα, Άνθρωπος χωρίς ανάσα, Φλόγα που σιγοκαίει, Η γυναίκα από το Ζάγκρεμπ.

Επίσης από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το μυθιστόρημά του Φιλοσοφικά εγκλήματα, ενώ στη σειρά με ήρωα τον βοηθό προπονητή-ντετέκτιβ Σκοτ Μάνσον κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Ξαφνικός θάνατος και Το χέρι του θεού.

Ο Φίλιπ Κερ είναι οπαδός της Άρσεναλ από μικρό παιδί.