Μετά από μια ηθελημένη χειμερινή ενδοσκόπηση, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τη Ματούλα Ζαμάνη και τους υπόλοιπους συνεργάτες τους, θα προσπαθήσουν για άλλη μια φορά να σταθούν με αυθεντικότητα και καλή διάθεση στο μουσικό γίγνεσθαι του φετινού καλοκαιριού. Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 θα βρίσκονται στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.

Αυτό τον καιρό τελειώνουν ένα δίσκο, που προέκυψε από τις ηχογραφήσεις παλιότερων εμφανίσεών τους. Θα έχει τίτλο «5 Χειμώνες, 6 Καλοκαίρια» και αποτυπώνει την ερμηνεία της Ματούλας στα τραγούδια του Θανάση.

Θα τον παρουσιάσουν μαζί με άλλα τραγούδια, σε ένα πρόγραμμα, που σκοπό θα έχει, να αντιτάξει στη σκληρότητα των ημερών την παρηγορητικότητα της τέχνης: «Όλα στραβά γινήκανε και όλα είν’ ωραία».

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: λαούτο, μπουζούκι, μπουζουκομάνα, τραγούδι

Ματούλα Ζαμάνη: τραγούδι

Αλέξανδρος Κούστας: τραγούδι

Δημήτρης Μυστακίδης: κιθάρα, λαούτο και φωνή

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: τρομπέτα, φλικόρνο

Σωτήρης Ντούβας: τύμπανα

Κώστας Παντέλης: ηλεκτρική κιθάρα

Κωστής Χριστοδούλου: πλήκτρα

Αντώνης Μαράτος: ηλεκτρικό μπάσο

Γιάννης Αντωνιάδης: κλαρίνο

Αλέξανδρος Κτιστάκης: κιθάρα, τραγούδι

Ηχοληψία: Μάκης Πελοπίδας & Κλεάνθης Καραπιπέρης

Φωτισμοί: Χρήστος Λαζαρίδης & Βασίλης Πουφτής

Η ΑΚΤ-ΕΙΝ είναι μια κοινωνική-συνεταιριστική επιχείρηση που ιδρύθηκε από έντεκα μέλη τον Δεκέμβριο του 2012. Τα μέλη αυτά, παράλληλα με την επαγγελματική τους δραστηριότητα έχουν εμπλακεί σε πολλές εθελοντικές -πολιτιστικές-κοινωνικές-περιβαλλοντικές δράσεις. Όλες αυτές οι δράσεις είχαν και έχουν ένα κοινό: τον άνθρωπο.

Στο καταστατικό της ΑΚΤ-ΕΙΝ αναφέρεται:

“Σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η επιδίωξη του συλλογικού οφέλους και η εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων. Ειδικότερα, σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η προώθηση της ένταξης στην οικονομική και κοινωνική ζωή, και στην απασχόληση, ατόμων που αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό και εν γένει η κοινωνική επανένταξη των ατόμων που ανήκουν στις Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού, και της ενσωμάτωσής τους στην αγορά εργασίας μέσω της δημιουργίας ευκαιριών κατάρτισης και ανάπτυξης προσωπικών δεξιοτήτων. [Σημ. Στις «Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού» ανήκουν οι ομάδες εκείνες του πληθυσμού που η ένταξή τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή εμποδίζεται από σωματικά και ψυχικά αίτια ή λόγω προηγούμενης παραβατικής συμπεριφοράς και κοινωνικών διακρίσεων. Σε αυτές ανήκουν άτομα με αναπηρίες (σωματικές ή ψυχικές ή νοητικές ή αισθητηριακές), απεξαρτημένα από ουσίες άτομα, οροθετικοί, αποφυλακισμένοι, άνεργοι και άστεγοι]”.