Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Από το χαρτί στη σκηνή: Τα έργα από το στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου στο Νέο Rex

Από το χαρτί στη σκηνή: Τα έργα από το στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου στο Νέο Rex

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τα νέα έργα των συγγραφέων που συμμετείχαν στο φετινό Στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου στο Νέο Rex.

Μέσα από την οκτάμηνη διαδικασία του Στούντιο, στην οποία συμμετείχαν 10 συγγραφείς, ο κριτικός θεάτρου και συγγραφέας Ηρακλής Λογοθέτης, οι σκηνοθέτες Σταμάτης Φασουλής , Γιώργος Λύρας (α' τετράμηνο), Δημήτρης Καραντζάς (β' τετράμηνο) και ηθοποιοί  του θεάτρου, προέκυψαν 10 καινούργια θεατρικά έργα. Οι συγγραφείς ενσωμάτωσαν σε αυτά τις γνώσεις και την εμπειρία αυτής της οκτάμηνης εργασίας, που συνδύασε τη θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική άσκηση.

Τα έργα, διάρκειας περίπου μισής ώρας το καθένα, είναι σκηνοθετημένα με τη μορφή προχωρημένης «πρόβας» και θα παρουσιαστούν ως εξής:

Σάββατο 11 Ιουνίου

* 18.00: «Η Γείωση» της Κάλλις Μαυρομάτη
Σκηνοθεσία Γιώργος Λύρας

*18.45: «Τίθημι» του Κωνσταντίνου Ευστρατίου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

*19.30: «Το κορίτσι» της Μαρίζας Κλαουδάτου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας

*20.15: «Προσωποπαγίδα» της Νάντιας Δρακούλα
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

*21.00: «Εστίες» του Σπύρου Μιχαλόπουλου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας

Κυριακή 12 Ιουνίου

*18.00: «Στο θερινό Σινεμά» της Αννας Μαρίας Πισκοπάνη
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

*18.45: «Έλα να παίξουμε» της Γεωργίας Πιερρουτσάκου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας

*19.30: «Ένα παιδί» του Χαράλαμπου Γιάννου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

*20.15: «Θα σε κάνω βασίλισσα» της Αγγελικής Παρδαλίδου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας

*21.00: «Πορνογραφία για πάντα» του Παναγιώτη Χριστόπουλου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ντίνα Αβαγιανού, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Άρτεμις Γρύμπλα, Γιώργος Δεπάστας, Βαλέρια Δημητριάδου, Ευγενία Δημητροπούλου, Παναγιώτης Εξαρχέας, Κωνσταντίνος Ευστρατίου, Άννα Κλάδη, Στέργιος Κοντακιώτης, Αυγουστίνος Κούμουλος, Αθανασία Κουρκάκη, Νικόλας Μακρής, Κάλλι Μαυρομάτη, Λεωνή Ξεροβάσιλα, Αθηνά Σακαλή, Αρετή Τίλη, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Βένα Σταματιάδη, Γιάννης Στόλλας.

Οργανωτική υπεύθυνη του Στούντιο: Κατερίνα Αγγελιδάκη
Υπεύθυνη παραγωγής: Ζωή Μουσχή
Υπεύθυνη σκηνής: υπεύθυνη σκηνής: Ηλιάνα Παντελοπούλου

Σχετικές ειδήσεις
Σεξ Λεξικόν - Η Επιστήμη του Έρωτα, του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου στο Θέατρο 104
06.10.2016 14:29
Ο δημοσιογράφος Σπύρος Μιχαλόπουλος –αποφοιτώντας από το Στούντιο Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου- γράφει το πρώτο του θεατρικό έργο και το παρουσιάζει σε σκηνοθεσία της Αγγελίτας Τσούγκου, η οποία επιστρέφει στο 104, ύστερα από τις επιτυχημένες συνεργασίες με τα έργα «Ο Γυάλινος Κώδων» της Σ.Πλαθ και «Αισθηματικές Νουβέλες δρχ. 35» των Α.Τσούγκου - Γ. Τσαγκαράκη.
Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα
21.09.2016 14:02
Από τις 4 έως τις 8 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Πέθανε ο θεατρικός συγγραφέας Έντουαρντ Άλμπι
19.09.2016 12:36
Ο Αμερικανός συγγραφέας του διάσημου θεατρικού έργου «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;», Έντουαρντ Άλμπι, «έφυγε» σε ηλικία 88 ετών στο σπίτι του στο Μoντόκ, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.
Μήδεια, του Δημήτρη Ζουγκού στο θέατρο Αγγέλων Βήμα
09.03.2016 09:54
Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ διαρκείας ελληνικού θεατρικού έργου 21ου αιώνα, που πραγματοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λείας Βιτάλη στο «Αγγέλων Βήμα», παρουσιάζεται η «Μήδεια» του Δημήτρη Ζουγκού σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου, από τις 21 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19.30.
Καιόμενοι, της Δέσποινας Καλαϊτζίδου στο Θέατρο Σοφούλη
07.03.2016 15:07
H No Land Theatre Group παρουσιάζει στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη το έργο Οι Καιόμενοι, της Δέσποινας Καλαϊτζίδου, που κέρδισε το Β΄Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2010.